Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Galeria Scriitorilor Arădeni” -  Sava Tekelija

„Galeria Scriitorilor Arădeni” -  Sava Tekelija
Comentează 0

Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol”, cu sprijinul Consiliului Județean și a Centrului Cultural Județean, a inițiat proiectul „Galeria Scriitorilor Arădeni”.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc miercuri, 14 iunie 2017, la ora 18:00, în Sala ”Clio” a Complexului Muzeal Arad, și s-a bucurat de prezența criticului literar Nicolae Manolescu – președintele Uniunii Scriitorilor din România, a scriitorului Mircea Mihăieș, a altor oameni de cultură precum și a altor notabilități administrative și culturale ale orașului nostru.Atunci s-au evocat două personalități, doi scriitori români: Alexandru D. Xenopol și Ioan Slavici.

„Galeria Scriitorilor Arădeni” a deschis un șir de astfel de evenimente.

Cel de-al doilea s-a petrecut la Biblioteca comunală din Șiria, pe data de 24 iunie, în prezența prof. și scriitorul timișan Cornel Ungureanu, cronicar literar al revistei ”Orizont”.Domnia sa a vorbit despre viața și opera lui Slavici , iar scriitorii arădeni prezeni au citit din creația lor.
Următoarea personalitate din galerie este Sava Tekelija, care va fi onorată  pe data 27 iunie 2017,  la Uniunea Sârbilor din România, filiala Arad, (str. Episcopiei nr. 32) ora 18.00.Invitați: Bojidar Panici și Slavomir Gvozdenovici.

Alături de instituțiile amintite deja  susținătoare a proiectului mai amintim: USR, și Uniunea Sârbilor din România, filiala Arad.

Următorul scriitor din galerie este Csiki Gergely, care va fi omagiat pe data de  5 iulie 2017.

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite