Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florian Coldea, audiat în Comisia SRI: "Am venit din respect pentru Parlamentul României"

Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informaţii, este audiat marţi, la ora 11.00, în Comisia de Control SRI. Acesta a sosit la comisie la ora 11.40 şi a declarat în faţa presei: "Am venit din respect pentru Parlamantul României, instituţie fundamentală a statului român, să răspundem tuturor întrebărilor, ca de fiecare dată. O declaraţie de presă voi face la final", a spus acesta.

Florian Coldea, audiat în Comisia SRI:
Comentează 0

Reamintim că pe 6 martie, Florian Coldea a dezmințit categoric că ar fi cerut amânarea audierii din comisia SRI, pe motiv că ar fi răcit, așa cum a declarat șeful Comisiei parlamentare, Claudiu Manda. Ulterior, într-o intervenție telefonică la Jocuri de Putere, și acesta a recunoscut că, de fapt, el a propus ca audierea să aibă loc săptămâna viitoare.

Coldea nu era răcit

Într-o declarație pentru Ziare.com, fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații Florian Coldea a spus că decizia amânării a fost luată unilateral de comisia SRI. Motivul ar fi fost faptul că audierea era programată la ora 14 și s-a considerat că lucrările s-ar prelungi până seara târziu.

"Nu am nicio problemă să mă prezint oricând în fața comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat în dezbatere", a declarat generalul Coldea pentru Ziare.com.

După apariția informațiilor, Claudiu Manda, șeful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, a avut o intervenție telefonică la Realitatea TV.

"Am avut acea discuție cu domnul Coldea în vederea audierii. Domnul Coldea a spus că e un pic răcit, dar că poate să vină la Comisie. Din discuția cu domnul Coldea ne-am dat seama că audierea va dura mult mai mult, la ora 14 va fi destul de târziu și se va întinde destul de mult, mai ales că cu domnul Coldea avem de lămurit mai multe lucruri decât cu domnul Maior, la care a durat destul de mult. Şi atunci, cred că, cumva la propunerea mea, am convenit împreună să fie audierea săptămâna viitoare la ora 11. Domnul Coldea a spus că vine la comisie atunci când este invitat", spune Manda. Manda a negat că amânarea audierii ar avea vreo legătură cu Liviu Dragnea.

Claudiu Manda anunţa, la mijlocul lunii trecute, că Florian Coldea a confirmat prezenţa la audieri.

"Am avut două discuţii cu domnul Coldea, prima în care m-a rugat să îi transmitem o invitaţie oficială şi a doua în care am stabilit ziua de 6 martie. (...) Eu l-am sunat, (...) a spus că doreşte să vină la comisie şi că doreşte să lămurească aspectele care îl vizează pe domnia sa sau SRI - atât timp cât a fost la conducere", spunea Manda, pe 13 februarie.

El preciza la acel moment că Florian Coldea va fi întrebat, la comisie, despre "chestiuni interne" din perioada în care s-a aflat la conducerea Serviciului, alături de George Maior.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite