Vremea Romania, Arad 20°C

Stiri Arad

Flavian Savescu expune la Arad‏

Flavian Savescu expune la Arad‏
Comentează 0

Pornind la pas prin zona Banatului Montan şi nu numai, Asociaţia FotoClubPro Arad şi Asociaţia Foto Club Banatul Montan au vernisat în data de 01.09.2016 la sala Clio din Arad, cu sprijinul Complexului Muzeal Arad, expoziţia “Emoţii şi contraste” a artistului fotograf Flavian Savescu Art AAFR, evenimentul fiind patronat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, expoziţia cuprinde un număr de 50 lucrări, în totalitate peisaje.
Cu ocazia evenimentului, la care a ţinut să fie prezent şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, au luat cuvântul Nelu Scripciuc EAAFR, AFIAP, preşedinte al Asociaţiei FotoClub Pro Arad, Nicolae Dumitru Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, precum şi Andrei Ando, Director General West TV.
Nelu Scripciuc a ţinut să îi ureze bun venit autorului şi a precizat că acesta vernisează după alţi câţiva membrii consacraţi ai clubului, vernisaje care au avut loc şi care au fost organizate de FotoClubPro Arad.
Nicolae Dumitru Vlădulescu a ţinut să precizeze că:”Ce aş vrea să vorbesc astăzi nu este despre fotografia lui Savescu în sine ci despre actul clişeului de imagine din viaţa noastră. De când ne naştem prin faţă ni se perindă miliarde de imagini. Dacă faceţi această asociere între imaginea pe care o vedem zilnic în fiecare milisecundă şi cu imaginile de pe perete vom constata cât de săraci suntem, cât de mult am vrea să cuprindem şi să vă arătăm, din punctul nostru de vedere, al fotografului, ce înseamnă o imagine, ce înseamnă un clişeu.
Ce a făcut Savescu aici, a adunat un pumn de imagini, un pumn de lucruri care l-au marcat şi pe care punându-le pe perete ne-a spus că aşa trăim noi !”
Acesta a mai arătat faptul că fotografia nu se mai ocupă de imagine ci ea este un concept, un concept în care mesajul este esential, acesta fiind universal.
 Andrei Ando a precizat că l-a cunoscut pe autor” în celălalt capăt al lumii, în China. Cred că în acesta se îngemănează vocaţia şi aspiraţia. Cred că a ajuns la un nivel admirabil. Până la urmă nu face altceva decât să se constituie într-o reclamă foarte bună a ceea ce are România de oferit, o ţară la care foarte des ne raportăm critic, o ţară la care foarte des ne raportăm negativ dar este o ţară în care trăim în mijlocul unor frumuseţi pe care de multe ori, apăsaţi de probleme cotidiene, refuzăm sau omitem să le observăm. Aici este vorba de o avalanşă a frumosului, a spectaculosului, alături de care trebuie să ne deprindem să trăim cu mai multă poftă de viaţă.”
Autorul a spus că se consideră înainte de toate un fotograf de peisaj, fotografiile expuse reprezintă locuri emblematice pentru ceea ce înseamnă zona Banatului Montan şi că este o mare onoare că expune în Arad.
Expoziţia mai poate fi vizionată până în data de 11.09.2016.

C. P.

 

    

Galerie foto (42)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite