Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fiica lor i-a anunțat că și-a făcut o nouă prietenă la școală. Când au văzut-o, părinții au mers direct la poliție

O femeie din Africa de Sud, care in urma cu 17 ani a furat din maternitate o fetita de trei zile si a crescut-o ca pe fiica sa de atunci, a fost condamnata la 10 ani de inchisoare pentru rapire, dupa ce parintii naturali ai copilului au reusit sa dovedeasca faptul ca fata le apartine.

Fiica lor i-a anunțat că și-a făcut o nouă prietenă la școală. Când au văzut-o, părinții au mers direct la poliție
Comentează 0

Adolescenta a fost data de tribunal in ingrijirea familiei naturale, insa a refuzat sa stea cu parintii biologici, afirmand ca nu o recunoaste ca mama decat pe femeia care a rapit-o.

Celeste Nurse s-a trezit fara fiica sa, in maternitate, la trei zile dupa ce ii daduse nastere, in 1997. Femeia, care atunci avea 18 ani, adormise cu copilul la piept, moment in care acesta fusese furat. Familia Nurse nu a renuntat de atunci la ideea de a-si gasi fiica, serbandu-i, in absenta, ziua de nastere in fiecare an. Cuplul si-a redescoperit fiica, intamplator, in februarie 2015. Familia Nurse mai facuse o fata, la scurt timp dupa ce prima a fost rapita.

Ajunsa la liceu, a doua fiica a legat o prietenie cu o alta fata, care avea sa se dovedeasca a fi sora ei mai mare. De altfel, asemanarea dintre cele doua a fost imediat remarcata de colegi, cele doua surori devenind cele mai bune prietene. Pentru a cunoaste amica fiicei lor, familia Nurse a organizat o iesire la un restaurant. La vederea adolescentei si a asemanarii izbitoare cu cea de-a doua lor fiica, sotii au intuit ca este copilul lor rapit, anuntand autoritatile. Sotii Nurse au reusit sa obtina in instanta intocmirea unui test ADN care a confirmat ca adolescenta, pe care acestia doreau sa o boteze Zephany, este fiica lor.

In procesul care a urmat, instanta a stabilit ca femeia care a rapit-o pe Zephany, al caui nume nu a fost dezvaluit, fusese vazuta deseori vizitand maternitati inainte ca rapirea sa aiba loc. In timpul procesului, femeia care a crescut-o pe Zephany, acum de 52 de ani, a afirmat ca nu ea a fost autoarea rapirii, ci a primit copilul de la o femeie care o ajutase inainte cu niste tratamente pentru fertilitate. Rapitoarea avusese mai multe sarcini ratate, inainte de 1997.

Tribunalul a stabilit ca povestea femeii nu este una credibila, dand custodia lui Zephany parintilor naturali inainte ca aceasta sa fie condamnata la 10 ani pentru rapire. Zephany a refuzat sa stea cu parintii biologici, insa, mutandu-se inapoi in casa femeii care a crescut-o. Tatal ei biologic a admis, la randul sau, ca tot procesul l-a afectat foarte tare, insa a adaugat ca spera sa poata cladi o relatie cu fiica sa, in viitor.

Rapirile copiilor din maternitate nu sunt o raritate in Africa de Sud, la fel ca si traficul de minori. In mai, un alt caz facea valva in aceasta tara. O mama de 19 ani isi scosese copilul la vanzare, pe un site de anunturi, pentru echivalentul a 250 de euro

Desi a luat in considerare sentimentele adolescentei pentru femeia care a rapit si crescut-o, judecatorul a considerat ca infractiunea a fost prea grava pentru a nu fi pedepsita cu inchisoarea.

Sursa calabunica.ro


Scrie un comentariu

trimite