Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fifor visează la oastea cea mare: „serviciul militar obligatoriu este suspendat, nu anulat”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, continuă seria declaraţiilor halucinante. După ce a declarat presei internaţionale că România se confruntă aproape zilnic cu agresiunile Rusiei şi după ce a iscat un scandal diplomatic, declarând că la baza Deveselu avem rachete balistice care supără Rusia, Fifor se gândeşte să reintroducă serviciul militar obligatoriu!.

Fifor visează la oastea cea mare: „serviciul militar obligatoriu este suspendat, nu anulat”
Comentează 2

El a declarat că în cadrul ministerului s-a discutat de mai multe ori despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu. „Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des şi sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu, cum este Suedia, dacă nu mă înşel. Am discutat de multe ori (în cadrul ministerului – n.red. ) lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect”, a declarat Fifor, întrebat despre posibilitatea reluării stagiului militar obligatoriu în România.

Aflat într-un război imaginar cu Rusia care promite să degenereze într-o formă de paranoia, Fifor visează la oastea cea mare a domnitorilor din vechime, care aduceau la arme toată ţara. Probabil, de vină sunt nostalgiile de antropolog ale ministrului oltean. De la Nicolae Ceauşescu încoace, nu ne mai amintim de vreun demnitar român care să agite în mod constant un pericol iminent la adresa securităţii naţionale, care să necesite măsuri excepţionale pe plan intern. Singurul pericol iminent care se întrevede, realist vorbind, este prezenţa unor „genii” ca Fifor în politică şi la guvernare, capabili, la cât se vede, să inventeze duşmani imaginari şi să reînvie cele mai odioase şi inutile servicii publice, cum ar fi serviciul militar obligatoriu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite