Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă: Sunt și eu responsabil de rezultatul național al PNL, dar filiala județeană e a treia din țară

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, cel care a condus campania națională a partidului pentru alegerile parlamentare, a declarat, luni, că se consideră responsabil de scorul electoral, alături de alți lideri PNL, însă a spus că filiala județeană este a treia din țară din punct de vedere al rezultatelor.

Falcă: Sunt și eu responsabil de rezultatul național al PNL, dar filiala județeană e a treia din țară
Comentează 0

Liderul liberal din Arad, primarul Gheorghe Falcă, a comentat, într-o conferință de presă, rezultatele alegerilor, spunând că este surprins de cifre, pentru că se aștepta ca cel puțin în Arad PNL să aibă mai mulți alegători.

Falcă a spus că nu are ce să reproșeze echipei de candidați din Arad, care ”și-au făcut datoria și au prezentat oferta partidului”, afirmând că scorul electoral obținut în județ, deși sub așteptări, este al treilea din țară.

”După Sibiu și Alba, Aradul este pe locul al treilea între organizațiile cu rezultate bune. Asta confirmă stabilitatea orgaizației noastre și implicarea”, a spus Falcă, citat de News.ro.

Liderul PNL Arad a mai spus că în ceea ce privește rezultatul slab al partidului la nivel național, își asumă o parte din responsabilitate, el fiind cel care a condus campania electorală a PNL.

”Sunt și eu responsabil de acest rezultat în limita funcției (de șef al campaniei electorale – n.r.). Totuși, eu mai mult nu puteam să fac, dar e normal să îmi asum, e o chestiune de onoare. Mai mult, de două săptămâni sunt ieșit puțin din zona de coordonare pentru că am avut un preinfarct și am un regim special. Nici azi (luni – n.r.) nu merg la București, va merge domnul Iustin Cionca în locul meu, pentru că nu am voie să merg cu avionul”, a spus Falcă.

Președintele PNL Arad a refuzat să comenteze demisia Alinei Gorghiu și nici nu a dorit să spună pe cine vede preluând conducerea partidului, el afirmând că aceste subiecte vor fi discutate mai întâi în interiorul PNL.

Întrebat dacă nu ar trebui să demisioneze și el, Falcă a spus că el nu mai este șef de campanie, pentru că alegerile s-au încheiat, iar din postura de șef de organizație județeană n-ar avea motiv să demisioneze, pentru că Aradul are unul dintre cele mai bune rezultate ale partidului.

Întrebat dacă regretă că a acceptat să coordoneze campania PNL, Falcă a spus că a fost desemnat fără să știe.

”Am fost desemnat în lipsa mea să coordonez campania PNL și mi-am asumat acest rol. Când o faci, nu ai voie să regreți, e o chestiune de responsabilitate”, a spus liderul PNL Arad.

Falcă a comentat și succesul USR la alegeri, afirmând că poate chiar PNL a ajutat această formațiune. ”S-ar putea să fi făcut chiar noi campanie pentru USR. Când două partide își asumă același candidat pentru funcția de prim-ministru, e ca și în principiul vaselor comunicante...”, a spus Falcă, lăsând să se înțeleagă că o parte din electoratul PNL a migrat către USR.

Aflat în aceeași conferință, deputatul Eusebiu Pistru, care obține un nou mandat, a declarat că ”PSD are un scor electoral istoric în Arad după 1990”. ”E o lecție politică de la electorat (pe care PNL a primit-o – n.r.). Nu mă așteptam la un astfel de rezultat, prognosticul nostru era undeva la 40 la sută pentru PNL”, a adăugat Pistru.

Glad Varga, cel aflat pe prima poziție a candidaților pentru Camera Deputaților, care a obținut primul său mandat, a spus că va face opoziție în Parlament și va lupta pentru ca ideile din programul de guvernare propus de PNL să fie implementate de viitoarea guvernare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite