Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Noi relații de colaborare în domeniul învățământului universitar.

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
Comentează 0

Aula istorică „Ștefan Cicio Pop” din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a găzduit, în data de 08.11.2016, un eveniment deosebit de important pentru comunitatea academică arădeană, prilejuit de vizita Excelenței Sale Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, personalitate marcantă internațională în diplomație.

La eveniment au participat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, precum și o impresionantă delegație a Institutului Confucius din Cluj condusă de Xia Junsuo, directorul acestei prestigioase instituții de învățământ, cadre didactice, elevi, studenți, masteranzi, absolvenți ALUMNI-UVVG, membrii ai comunității arădene.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Am avut deosebita onoare să-l avem alături de noi pe Excelența Sa, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze împreună cu soția și o delegație. Inițiativa a aparținut Departamentului de Limbi Moderne Aplicate a Universității noastre și a Centrului cu o specializare nou înființată engleză chineză. Ne bucurăm că domnul ambasador a acceptat invitaţia noastră și a lăudat apariția acestei noi specializări. Excelența Sa Xu Feihong,  a vizitat clasa Confucius și a avut o întâlnire cu conducerea Universității, unde s-au stabilit direcții de colaborare viitoare, precum și o întâlnire cu studenții români și străini din cadrul Universităţii noastre, unde au participat și elevi ai Colegiului Național „Moise Nicoară”. A fost o întâlnire interactivă cu întrebări din partea tinerilor și răspunsuri din partea Excelenței Sale Xu Feihong și a directorului Institutului Confucius, Xia Junsuo. Ne exprimăm gratitudinea pentru prezența Excelenței Sale Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, iar în semn de recunoștință i-am oferit din suflet Diploma de Onoare a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, în speranța bunelor relații pentru viitor, care a spus că este prima diplomă academică primită după terminarea studiilor universitare”.

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, a precizat: „Vreau să mulțumesc doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci și domnului președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean pentru această Diplomă de Onoare, care îmi oferă responsabilitatea de promova în continuare cu toate eforturile colaborarea dintre țările noastre, dar și dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitățile din China. Chiar dacă Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este o universitate tânără apreciez faptul că are o contribuție de excepție în domeniul educației, mai ales prin Institutul Confucius”.

„Pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și pentru întreg municipiul Arad vizita Excelenței Sale Xu Feihong a fost una extrem de importantă. Am deschis un program de studiu de limba engleză şi limba chineză, la care avem înscriși numeroși studenți. Interesul pentru limba chineză este deosebit de mare, astfel încât peste 100 de cursanți urmează cursurile de limba chineză organizate în afara Universității, dar cu sprijinul nostru. Sperăm că această colaborare care se va stabili cu Ambasada Chineză, Institutul Confucius și Universitatea noastră va fi una dintre cele mai veritabile atât pentru noi, cât și pentru întreaga structură a județului nostru”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Daniel Albu

 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite