Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Englezii împerecheau în masă sclavele irlandeze ieftine cu sclavii africani scumpi, pentru…

Erau aduși cu forța, transportați ca mărfuri umane, cu navele britanice pe ambele coaste ale Americii. Navele erau încărcate cu sute de mii de oameni – bărbați, femei și chiar copii. Dacă se împotriveau sau nu se supuneau ordinelor erau pedepsiți în cel mai dur mod. Stăpânul putea să-l spânzure de mâini pe sclavul revoltat și apoi să-i dea foc mâinilor sau picioarelor drept pedeapsă. Pe unii îi ardeau de vii, iar capetele lor le trăgeau pe țeapă și le duceau în piață pentru a fi de învățătură și celorlați sclavi.

Englezii împerecheau în masă sclavele irlandeze ieftine cu sclavii africani scumpi, pentru…
Comentează 0

Dar nu e cazul să ne adâncim prea mult în detaliile oribile ale comerțului cu sclavi africani. Toate aceste orori ne sunt suficient de cunoscute. Dar oare e vorba doar de comerțul cu sclavi din Africa? Regii James al VI-lea și Charles I, de asemenea, au întreprins o mulțime de acțiuni menite să subjuge poporul irlandez. Iar Oliver Cromwell a continuat aceste practici prin care îi priva de drepturi umane pe irlandezi.

Comerțul de sclavi irlandezi a început atunci când James al VI-lea a vândut Lumii Noi 30 de mii de deținuți irlandezi în calitate de sclavi. În proclamația sa din 1625 se menționa ca deținuții politici să fie exilați peste mare, iar de-acolo să fie vânduți colonizatorilor englezi în India de Vest.

Citeste mai mult pe perfectmedia.info


Scrie un comentariu

trimite