Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au participat la Programul ,,Iniţiativa Globală pentru Tineri” – The John Maxwell Team România

Iniţiativa Globală pentru Tineri este o mişcare internaţională care constă în sute de evenimente comunitare gratuite cu subiecte variate, cum ar fi dezvoltarea leadershipului, anti-abuz, stima de sine şi altele pentru a ajuta tinerii din comunităţile din jurul lumii să se dezvolte.

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au participat la Programul  ,,Iniţiativa Globală pentru Tineri” – The John Maxwell Team România
Comentează 2

Tinerii vor fi formaţi, inspiraţi şi împuterniciţi să aibă o imagine pozitivă de sine, să se respecte pe ei înşişi şi pe ceilalţi, să fie influenţe pozitive şi vor învăţa că eşecurile pot conduce la succes. Prin realizarea acestei activităţi ne-am dorit implicarea elevilor în valorizarea lor şi a celor din jur prin dezvoltarea şi menţinerea unei imagini de sine pozitive, trezirea interesului intenţionat şi continuu în ceea ce priveşte leadership-ul, înţelegerea rolului eşecului în atingerea succesului.

Activitatea a avut loc în cursul zilei de 29 mai 2018, în biblioteca Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad. Au participat elevi din clasele IX-XI, formarea lor a fost realizată de Cristian Ocneanu – membru certificat ca şi coach, trainer şi speaker The John Maxwell Team România, şcoala a fost reprezentată de prof. Oana Olariu şi prof. Cosmin Julan.

A fost o activitate dinamică în care elevii au fost încurajaţi să reflecteze asupra calităţilor pe care le au, asupra modalităţilor prin care pot căpăta mai multă încredere în forţele proprii. Elevii au conştientizat rolul pe care îl au în familie, în şcoală şi în societate, în general. Metode de lucru utilizate pe parcursul formării: conversaţia, dialogul, socializarea, schimbul de opinii, prezentări Power Point, vizionarea unor videoclipuri, exerciţii de autocunoaştere şi munca pe grupe.

Prin această activitate de consiliere şi dezvoltare personală elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad au înţeles că dezvoltarea lor personală depinde doar de ei, de implicarea lor intenţionată, de acţiuni constante în acest sens, dar mai ales, ei trebuie să înţeleagă că printr-o atitudine pozitivă pot transforma orice eşec în succes, lumea de azi poate deveni o lume mai bună datorită lor.

 

 

Prof. Cosmin Julan

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite