Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Efectul unei idei simple: Crosul Chișineu Criș

Efectul unei idei simple: Crosul Chișineu Criș
Comentează 0

 

Alergarea - una din modalitățile  prin care oamenii scapă de stres sau de kilogramele în plus. O formă bazică de sport care se practică în toată lumea, capitale, orașe mari sau mici, la nivel de amatori sau profesioniști, la toate vârstele. Orașul nostru nu face excepție. Seară de seară, pe pista stadionului Crișul se adună chișeuani care aleargă de plăcere și își întrețin condiția fizică.
14 Octombrie 2017 va rămâne însă data în care în orașul de pe Criș,  s-a organizat, la nivel competițional, prima ediție a Crosului Chișineu Criș. Evenimentul a pornit de la o simplă idee, punerea acesteia în practică fiind o dovadă a faptului că orice idee spusă cu forță și argumentată corect, într-un cadru mai mult sau mai puțin formal, are șanse mari de reușită! 
Inițiat de Mișcarea Chișeuană și continuat cu implicarea în proiect a asociației "Proactivi pentru viitor" (unul din membrii acesteia fiind cvadruplul campion național la maraton și potențial participant la Olimpiada Tokio#2020, Sorin Mîneran), Crosul Chișineu Criș a însemnat o lună de zile de muncă a unei echipe coordonate de Florian Mladin, membru al clubului Mișcarea Chișeuană și inginer la Maschio Gaspardo (unul din partenerii generoși ai evenimentului).
Numărul destul de mare al participanților la probele din cadrul competiției (3.5, 7, respectiv 10 km, "ștafeta chișeuană în familie" și cursa populară a copiilor) e un semn că lucrurile pot evolua pozitiv în continuare. Suportul Consiliului Local în organizarea următoarelor evenimente, motivarea specialiștilor (profesori de sport, pasionați cu experiență competițională – cum e cazul lui Gabi Ungvari, de exemplu), atragerea continuă a locuitorilor în competiții, poate crearea unui cadru formal pentru asemenea activități (de exemplu înființarea unei secții de atletism la CS Crișul) sunt obiective care merg "mână-n mână". 
Mișcarea Chișeuană împreună cu asociația "Proactivi pentru viitor" speră că îndeplinirea acestora sa ducă la identificarea Crosului Chișineu Criș ca un eveniment de referință în rândul pasionaților de alergare (cel puțin) din județ. Eventual,  adăugarea în calendarul probelor naționale de alergare. Primul pas a fost făcut cu succes. Felicitări tuturor celor implicați, sportivi, susținători sau voluntari! 

Parteneri: Maschio Gaspardo, Centrul Cultural Județean Arad, CJ Arad, Terazol (reprezentat prin Szabo Zoltan), cabinet veterinar dr. Ianoș Teodor, Cris-Lau spălătorie auto, cabinet veterinar dr. Șirjiță Bogdan, Gabriel Ungvari, Ambrosie Gale, Mann Sebastian.  

Galerii foto Sorin Ardelean

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite