Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dragnea şi Tăriceanu îl presează pe Iohannis să investească azi Guvernul Dăncilă

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să investească în mare grabă noul Executiv, cu toate că votul din Parlament nu a avut încă loc. Dragnea şi Tăriceanu se bazează pe majoritatea lejeră din Parlament. Administraţia prezidenţială a confirmat primire unei scrisori din partea şefilor celor două camere parlamentare, dar nu a stabilit detaliile legate de ceremonia de învestitură a noului Guvern.

Dragnea şi Tăriceanu îl presează pe Iohannis să investească azi Guvernul Dăncilă
Comentează 0

Cu miniștrii trecuți pe bandă rulantă în comisii, Coaliția PSD - ALDE are planuri mari pentru ziua de astăzi. Dragnea și Tăriceanu sunt siguri că Guvernul Dăncilă va trece fără strop de emoție și de votul Parlamentului.

Șeful Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea i-au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care anunță că PSD și ALDE au majoritate în parlament și îi cer ca echipa Dăncilă să depună jurământul astăzi la Palatul Cotroceni.

Între timp, luni dimineaţa au avut loc audieri pe repede înainte în Parlament. Miniștrii primesc pe bandă rulantă undă verde în comisiile parlamentare pentru a face parte din noul Guvern. Emoţionaţi, cu planuri ca-n basme, oamenii lui Dragnea par să treacă fără nicio problemă prin audieri.

Scrisoarea transmisă de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, prin care l-au informat pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la programul audierilor miniştrilor propuşi în Cabinetul Dăncilă şi în care îşi exprimă dorinţa ca ceremonia de învestitură să aibă loc luni, a ajuns la Palatul Cotroceni, a confirmat Administraţia Prezidenţială.

Preşedinţia nu a stabilit deocamdată detaliile legate de ceremonia de învestitură a noului Guvern.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite