Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi profesori universitari americani despre contextul politic al Marii Uniri, la Consiliul Judeţean Arad

Consiliul Judeţean continuă seria manifestărilor dedicate Anului Centenar. Sâmbătă, 3 februarie, la Consiliul Județean Arad, a avut loc o conferință internaţională, intitulată ,,Politica Statelor Unite ale Americii vizavi de România în timpul Primului Război Mondial și reglementarea postbelică”.

Doi profesori universitari americani despre contextul politic al Marii Uniri, la Consiliul Judeţean Arad
Comentează 0

Conferința a fost susținută de prof. dr. Bernard Cook şi prof. dr. David Moore, ambii de la Universitatea Loyola din New Orleans şi a fost moderată de prof. univ. dr. Miodrag Milin, de la ,,Universitatea de Vest” Timișoara.

,,Consiliul Judeţean Arad şi-a propus ca în Anul Centenar să organizeze o serie de evenimente de anvergură internaţională de înaltă ţinută care să accentueze rolul important pe care l-a jucat Aradul în Marea Unire. Intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial a reprezentat un pas decisiv pentru câştigarea Primului Război de către alianţa din care făcea parte şi România. Am considerat că este oportun să organizăm această conferinţă, să auzim cum s-a văzut Marea Unire de dincolo de Ocean”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite