Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Documente falsificate cu ”cerneală invizibilă” pentru transportul ilegal de lemne

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care a fost prins transportând ilegal masă lemnoasă, având documente falsificate.

Documente falsificate cu ”cerneală invizibilă” pentru transportul ilegal de lemne
Comentează 0

Jurcoane Gheorghe  este acuzat de fals  material în  înscrisuri  oficiale şi  uz  de  fals, după ce a folosit o cerneală specială la completarea documentelor de transport pentru masa lemnoasă pe care o avea în camion, cerneală care dispare când hârtiile sunt încălzite.

”Inculpatul a falsificat prin alterare – anume prin folosirea unei paste care îşi pierdea culoarea prin încălzirea documentului - şi, respectiv prin contrafacere, conţinutul unor rubrici şi menţiuni cuprinse în exemplarul 1 al avizului de însoţire  emis de către reprezentantul Ocolului Silvic Valea Mureşului RA”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Bărbatul a modificat rubricile „data emiterii”, „Qverc”  și „data şi ora plecării transportului”.

De asemenea, s-a mai stabilit că, ulterior,  cu ocazia unui control în trafic, a prezentat Poliției documentele falsificate, pentru a justifica deţinerea şi transportul unei cantităţi de masă lemnoasă pentru care nu deţinea documente legale însoţitoare.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei  Lipova.


Scrie un comentariu

trimite