Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezvăluiri şocante făcute de un medic din Cluj: "Am bănuiala că pacienta nu a dat şpagă şi atunci a fost trecută cu vederea"

Un medic psihiatru a prezentat realitatea crudă a sistemului medical românesc. Doctorul Cezar Danilevici povestește pe blogul propriu cum a decurs o noapte de gardă într-un spital din România.

Dezvăluiri şocante făcute de un medic din Cluj:
Comentează 0

Doctorul Danilevici este din Galaţi, însă a urmat facultatea la Cluj, iar apoi s-a specializat în Franța. El a revenit în Cluj, unde momentan își continuă activitatea de doctor.

„Sunt de (z)garda intr-un oras din Ardeal... Stiu, imi depasesc competentele profesionale, dar nu am ce sa fac. Sunt cu foamea in gat, nu am nici un venit, trebuie sa supravietuiesc. Singura varianta e sa fac garda pe toata medicina interna, nu doar pe specialitatea mea. Asa e in Romania: chiar daca esti specialist pe o anumita specialitate, din lipsa crunta de doctori, poti face garda pe mai multe specialitati. Nimanui nu-i pasa de competenta si de faptul ca mi-o depasesc. Trebuie acoperite garzile – majoritatea medicilor au plecat deja afara – si spitalele trebuie sa-si justifice existenta...

Nu e un secret ca sunt stresat la maxim. Stiu ca voi intalni cazuri pe care poate le voi manageria mai prost decat un medic specialist in specialitatea respectiva, dar trebuie sa supravietuiesc... mi-e foame... Si apoi, ma bazez pe faptul ca in Franta, orice medic e in primul rand medic generalist, deci capabil sa faca fata la urgentele obisnuite... De ce ar fi atat de dificil in Romania? Dar tot eu ma gandesc: acolo esti de garda pe specialitatea ta, aici sunt de garda pe un intreg spital si pe toate specialitatile. Si daca tot umbla zvonul ca la un spital vecin au ajuns sa faca de garda stomatologii pe medicina interna, din lipsa de doctori, ma gandesc ca ma voi descurca si eu...

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite