Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Detaliul rușinos pe care l-a ascuns Viorica Dăncilă după întâlnirea cu oficialii UE

Ies la iveală detalii jenante după întâlnirea premierului Viorica Vasilica Dăncilă cu oficialii europeni. Purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European a confirmat, pentru Digi24, că în timpul discuției pe care Donald Tusk a avut-o la Bruxelles, pe 20 februarie, cu premierul Viorica Dăncilă, oficialul european a ridicat și problema justiției.

Detaliul rușinos pe care l-a ascuns Viorica Dăncilă după întâlnirea cu oficialii UE
Comentează 0

Întâlnirea cu Donald Tusk a fost singura care nu a fost urmată de declarații de presă. Singurele informații au fost furnizate doar de către Executivul român, iar în comunicatul trimis presei nu spune niciun cuvânt despre faptul că președintele Tusk a ridicat în cadrul întâlnirii problema justiției în România și a luptei anticorupție.

Potrivit comunicatului Guvernului, Donald Tusk doar „a subliniat deschiderea sa de a lucra îndeaproape cu România, inclusiv în perioada Președinției României a Consiliului UE, și a evidențiat rolul pe care statele central și est-europene pot să îl joace în consolidarea proiectului european.”

Alte subiecte abordate au fost, potrivit Guvernului român: pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră la 1 ianuarie 2019, organizarea Summitului European informal de la Sibiu, privind viitorul Europei, care va avea loc la 9 mai 2019, și viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii.

La Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă s-a mai întâlnit și cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, care i-a transmis că România trebuie să continue lupta anticorupţie și întărirea statului de drept și cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, care a declarat, răspicat, că urmăreşte cu  atenție ceea ce se întâmplă în România. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite