Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizie crucială la BNR. Ce va anunța azi Isărescu, cu "cuţitul lui Dragnea" în spate

Miercuri 4 aprilie 2018, Consiliul de Administraţie al BNR se reunește într-o nouă şedinţă de politică monetară în care trebuie să decidă dacă creşte sau nu dobânda de referinţă și ce alte măsuri poate lua pentru temperarea inflaţiei.

Decizie crucială la BNR. Ce va anunța azi Isărescu, cu
Comentează 0

Banca Națională a României decide miercuri, 4 aprilie, dacă modifică din nou dobânda-cheie. Analiștii se așteaptă la a treia majorare a dobânzii de politică monetară din acest an.

BNR se află sub tirul unor acuzații fără precedent din partea clasei politice. Cel mai recent exemplu: marți seara, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a spus că nu știe "ce jocuri face BNR" și în interesul cui.

Banca Centrală a anunțat anul acesta două majorari ale dobânzii-cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 2,25%, pentru a ține sub control inflația galopantă.

O parte dintre analiștii economici sunt de păerere că BNR va majora miercuri dobânda de politică monetară cu încă 0,25 puncte procentuale, la 2,5%. Decizia BNR ar putea pune gaz pe foc, în condițiile în care Liviu Dragnea, liderul de facto al Guvernului pregătește debarcarea șefului Băncii Centrale.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite