Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizie crucială în Ungaria în privința "populațiilor străine"

Parlamentul ungar se pronunţă marţi asupra unui amendament la Constituţie ce ar interzice stabilirea “populaţiilor străine” în ţară, relatează BBC News. 

Decizie crucială în Ungaria în privința
Comentează 0

Rezultatul votului de marţi nu este sigur. Fidesz, partidul lui Orban, mai are nevoie de încă două voturi pentru a obţine majoritatea de două treimi necesară amendării Constituţiei. Astfel, Orban va încerca să atragă de partea sa mai mulţi membri ai formaţiunii de extremă-dreapta Jobbik, aflată în opoziţie.

„Suntem dispuşi să votăm pentru amendarea Constituţiei, dar nu suntem dispuşi la soluţii parţiale. Nu putem să susţinem decât o soluţie care creează securitate reală în Ungaria”, a declarat preşedintele Jobbik, Gabor Vona, în luna octombrie.

Votul de marţi vine în replică la cotele de migranţi stabilite de UE în 2015, prin care vor fi repartizaţi 160.000 de migranţi între ţările din blocul comunitar. În baza mecanismului stabilit, Ungaria ar urma să primească 1.294 migranţi.

Luna trecută, 98% dintre ungurii care s-au prezentat la urne pentru un referendum privind cotele au cerut eliminarea lor. Însă rata de participare – 40,4% - a fost prea mică pentru ca votul să fie valid.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite