Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Vasile Mihale: De ce nu demisionează premierul Dăncilă

Dacă își imagina cineva că premierul Viorica Vasilica Dăncilă va demisiona la cererea lui Iohannis înseamnă că este ultimul naiv dintre pământeni. Doamna Dăncilă va demisiona doar la cererea lui Liviu Dragnea. Politicienii români nu demisionează, în general, pentru că nu au demnitate și nici onoare. Sunt precum piesele de domino, dacă pică una, pică toate și invers. Un șir de complicități oneroase fac turma unită.

Dan Vasile Mihale: De ce nu demisionează premierul Dăncilă
Comentează 0

Cine a numit-o pe Viorica Vasilica Dăncilă premier nu i-a făcut o favoare, ci un mare deserviciu. După nouă ani petrecuți la Bruxelles,  într-un anonimat total, doamna Dăncilă, aflată acum sub lumina reflectoarelor, demonstrează, zilnic, ce anticipau analiștii: nimic nu o recomanda pentru postul de premier. 

După debarcarea lui Grindeanu și Tudose, PSD nu a mai avut niciun as în mânecă, așa că a scos de la naftalină, adică de la Bruxelles,  o rezervă din liga a treia a politicii dâmbovițene și a pus-o să joace la vârf. Exact ca la fotbal. Numai că s-a uitat un lucru esențial: nu contează unde joci, ci cum joci. Degeaba aduci CSA Steaua și Academia Rapid să joace pe Arena Națională. Tot ca niște echipe din liga a treia vor juca. Așa s-a întâmplat și cu doamna Dăncilă. O aduci de la Bruxelles, de la sinecură, și o cocoți în fruntea guvernului. La ce te poți aștepta? A gafat aprope zilnic spre deliciul presei independente, care a taxat totul, de la jignirea persoanelor cu autism până la twenty-twenty.

Trei premieri în numai un an și trei luni de guvernare este mult prea mult chiar și pentru PSD. Dar cine să pună capăt acestei șarade? Primul care ar fi putut pune frână este președintele Klaus Iohannis, cel are acum îi cere demisia, motivând că ,,doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru''. De ce nu a analizat cu atenție nominalizarea încă de acum trei luni? Numai domnia sa știe ce calcule și-a făcut, dar acum este cam târziu.

Reacțiile întârziate și șovăielnice ale președintelui au permis coaliției PSD-ALDE  să modifice tot și toate în interesul liderilor corupți de la vârf. Ăsta este și motivul pentru care doamna Dăncilă își permite să-i râdă în nas lui Iohannis și să-i răspundă arogant la cererea de demisie: ,,Nu am motive să demisionez. Tot ce am făcut este sustenabil''.

Este adevărat, doamna Dăncilă!  Toate gafele sunt...sustenabile și toate realizările PSD sunt vizibile și deranjabile, atât pe plan intern, unde cursul și inflația explodează, cât și pe plan extern, unde, grație pragmatismului și ,,profesionalismului'' PSD-ALDE, am ajuns de ocară.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite