Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se păruiesc pesediştii pentru funcţii: ultimul episod, prăduirea Inspectoratului Şcolar

Conflictul dintre Fifor şi Căprar pentru împărţirea funcţiilor şi îndestularea clientelei şi-a consumat un nou episod. Ilustrul necunoscut Cosmin Manguci (să ne spună profesorii dacă au auzit de el!) a fost uns inspector şcolar general, la insistenţele lui Dorel Căprar. Acesta şi-a luat într-un fel revanşa în faţa lui Mihai Fifor, după ce senatorul oltean a reuşit să o impună în funcţia respectivă pe Anca Stoenescu.

Cum se păruiesc pesediştii pentru funcţii: ultimul episod, prăduirea Inspectoratului Şcolar
Comentează 2

Povestea sfâşierilor din PSD pentru a pune mâna pe şefia inspectoratului şcolar este o pată neagră pe obrazul şcolii arădene. PSD a reuşit să umple de greaţă profesorii arădeni prin maşinaţiunile şi jocurile de culise din ultimul an. Episoadele, în rezumat, sunt următoarele. 1. Pesediştii au făcut uz şi abuz de toate căile legale şi mai puţin legale, pentru a scăpa de Claudius Mladin. Acesta a fost succesiv demis, repus în funcţie de instanţă şi demis din nou. 2. Deputatul Căprar a reuşit să impună nominalizarea doamnei Păşcălău în fruntea ISJ, dar după felicitări şi încurajări, Fifor a intervenit şi a schimbat schimbarea: interimar a fost numită Anca Stoenescu (conflictul între Stoenescu şi Căprar a fost surprins public de mai mulţi martori, la Alba Iulia, când ambele personaje s-a certat ca la uşa cortului). 3. După o perioadă în care Anca Stoenescu s-a comportat ca o regină neîncoronată a învăţământului arădean, deputatul Căprar l-a scos din joben pe ştersul consilier judeţean Manguci, numit inspector şcolar general. Se aşteaptă din nou mişcarea lui Fifor, care în mod sigur nu savurează prea bine afrontul.

În concluzie, Dorel Căprar a dat din coate cu folos la Bucureşti. Nu numai la figurat, ci şi la propriu, înghiontind jurnaliştii şi protestatarii din jurul lui Dragnea. Competiţia dintre Căprar şi Fifor este desigur nemărturisită. Loviturile sunt perverse, ascunse şi neasumate – din când în când cei doi mai ies la o cafeluţă să arate cât sunt de uniţi. Consecinţele le suportă însă instituţiile publice, în cazul acesta învăţământul arădean.

Trebuie remarcat că Manguci este al treilea profesor de sport numit în fruntea învăţământului arădean de PSD, după Pavel Sârbu şi Claudius Mladin. Dar, aşa cum PSD a demonstrat deja, se poate şi mai şi: să nu uităm de celebra Violeta Varga, numită şefuleţ pe la ISJ, tot via PSD.

Din păcate, profesorii arădeni asistă cu stupefacţie şi indignare la această paradă nefericită a pesediştilor în diferite funcţii în cadrul ISJ, numiri, demiteri, schimbări politicianiste fără nicio legătură cu managementul educaţiei.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite