Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să scoți bani de la bancomat fără să fii păcălit. Atenție la tasta 5!

Cum să scoți bani de la bancomat fără să fii păcălit. Atenție la tasta 5!
Comentează 0

O nouă metodă de furt face ravagii în toată Europa. Skimmingul este o metodă modernă de a fura datele și banii celor care folosesc bancomatele. Un aparat este plasat pe bancomat și cu ajutorul acestuia se fură toate datele stocate pe banda magnetică a cardului. Lângă bancomat există o cameră video care înregistrează când se introduce PIN-ul. În afara faptului că hoții pot fura banii de pe card, pot fura și datele personale ale persoanei care deține cardul.

Să învățăm să ne protejăm de skimming. 

- Verifică bancomatul
Înainte de a introduce cardul, verifică dacă masca bancomatului se mișcă, dacă are părți care se diferențiază de restul bancomatului. Orice culoare suspicioasă, orice material diferit ar trebui să îți atragă atenția să eviți acel bancomat. Fanta în care se introduce cardul nu trebuie să se miște sau să fie scoasă cu totul. Tastatura nu trebuie să se miște sau să pară mai ridicată.

- Acoperă tastatura când tastezi PIN-ul
Fiecare card are un PIN sau un număr de securitate. Ai grijă să acoperi cu mâna tastatura atunci când începi să tastezi PIN-ul cardului.

- Verifica tasta 5
Tastatura originală bancomatului are o proeminență pe tasta 5. Dacă nu regăsești această denivelare și tastatura este perfect netedă, nu folosi acel bancomat.

- Evită bancomatele din stradă
Încearcă să folosești întotdeauna bancomatele din interiorul băncii. Ele sunt supravegheate video și hoții nu ar risca să monteze aparate de copiere a datelor de pe card pe aceste bancomate.

sursa: unica.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite