Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să păstrezi mirosul parfumului pentru o perioadă îndelungată? Iată 7 trucuri simple de aplicare corectă a parfumului, dezvăluite de experți!

Atunci când alegi un parfum, ții cont de mai multe criterii. Mirosul, brandul preferat sau anotimpul în care îl porți, toate acestea contribuie la alegerea ta. Însă când vine vorba de cât de mult persistă un parfum, acest lucru nu depinde numai de calitatea produsului, ci și de cât de bine știi să îl aplici sau să îl depozitezi.

Cum să păstrezi mirosul parfumului pentru o perioadă îndelungată? Iată 7 trucuri simple de aplicare corectă a parfumului, dezvăluite de experți!
Comentează 0

„Ne place să mirosim bine toată ziua, însă uneori pare că aroma parfumul dispare la câteva secunde după ce te-ai dat cu el. Totul depinde de locul și modalitatea în care aplici parfumul. Dacă știi câteva trucuri, nu vei mai consuma la fel de rapid parfumul”, spune Joanne Dodds, un expert în parfumerie. Iată ce ar trebui să știi, pentru ca mirosul parfumului tău să reziste toată ziua:
Evită să folosești parfumuri contrafăcute

Pare greu de crezut, însă există magazine care încă mai vând parfumuri contrafăcute la prețul celor originale și reușesc să păcălească numeroase femei. Un parfum „fake” nu numai că nu este la fel de persistent ca unul original, dar îți poate irita pielea și va mirosi complet diferit față de cum credeai. Există magazine online care comercializează astfel de parfumuri de firmă și care îți oferă garanția originalității produselor. Iar după cum observi, reducerile uriașe de până la 76% fac accesibil pentru oricine un parfum de calitate.
Parfumează-ți părul cu peria

Particulele care poartă mirosul unui parfum se „agață” de fibre, motiv pentru care un parfum va rezista mai mult timp, dacă îl aplici și pe păr. De altfel, și produsele pe care le folosești pentru îngrijirea părului pot păstra mai mult timp mirosul parfumului tău. Însă alcoolul din parfumuri poate usca părul, așa că cea mai bună metodă pentru a-ți parfuma părul este să îl aplici pe perie și apoi să o treci ușor prin păr.
Evită să îți ții parfumul în baie

Aceasta este o greșeală pe care multe femei o fac, fără să știe cât de mult poate afecta acest lucru calitatea unui parfum. Locurile cu umiditate ridicată, căldura și lumina puternică distrug parfumul și îi alterează mirosul. Cel mai bine este să îți depozitezi parfumurile în locuri ferite de lumină, uscate și răcoroase.
Aplică puțină vaselină înainte să te dai cu parfum

Dacă masezi un strop de vaselină cosmetică pe punctele de la încheietura mâinii, pe gât, pe decolteu sau în spatele urechii înainte să te dai cu parfum, mirosul acestuia va persista un timp mult mai îndelungat. Vaselina captează particulele de parfum și le eliberează treptat, astfel că te vei bucura pe tot parcursul zilei de mirosul delicat.
Nu folosi loțiuni parfumate de corp

Dacă obișnuiești să te dai cu cremă de corp imediat cum ai ieșit din duș, apoi să te parfumezi, trebuie să știi că acest obicei poate afecta mirosul parfumului tău. Experții parfumieri recomandă fie să folosești o loțiune de corp fără miros, fie să alegi una din aceeași gamă cu parfumul tău. Nu renunța să îți hidratezi pielea, întrucât o piele uscată nu păstrează la fel de bine mirosul unui parfum.
Nu îți freca încheieturile după ce ai aplicat parfumul

Mitul că încălzirea încheieturilor prin frecare după ce ai aplicat parfumul îi sporește acestuia mirosul este doar… un mit. Tot ce faci este să distrugi moleculele de parfum. În schimb, tamponează ușor locul pe care ai aplicat parfumul, pentru a elibera un miros mai persistent și mai puternic.
Nu agita sticluțele cu parfum

În momentul în care agiți sticla de parfum, oxigenul pătrunde înăuntru și afectează calitatea produsului. Este bine ca parfumurile să fie ținute în poziție verticală, preferabil în cutia lor originală, astfel încât să reziste mai mult timp.
Nu uita că este importantă și data de expirare a parfumului. Dacă vei continua să folosești un parfum expirat, vei observa că acesta și-a schimbat mirosul, nu mai rezistă la fel de mult și riști ca substanțele pe care le conține să contribuie la apariția unor alergii sau iritații pe piele. Dacă vei ține cont de aceste sfaturi de acum încolo, parfumul tău va mirosi la fel de bine și la finalul zilei și nu își va pierde aroma la fel de repede.

Sursa unica.ro


Scrie un comentariu

trimite