Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum ar trebui să gătim, de fapt, orice alimente

Legumele și fructele, în general, sunt mai bune crude și chiar mai gustoase. Multe vitamine, mai ales vitamina C, se pierd prin fierbere. Mineralele nu suferă atât de mult de pe urma prelucrării termice. Nu este, însă, cazul tuturor acestor alimente.

Cum ar trebui să gătim, de fapt, orice alimente
Comentează 0

Nu mulți știu, dar există unele legume sunt mai bogate în nutrienți atunci când sunt fierte:


Roșiile sunt foarte bune în salate sau în stare crudă, însă licopenul, unul dintre antioxidanții prezenți în roșii este mai bine absorbit de organism atunci când acestea sunt prelucrate termic. 
Usturoiul este mai bogat în alicina, dacă este preparat. Alicina este o substanță care contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Usturoiul se adaugă în mâncare spre final, cu 5 – 10 minute înainte că această să se ia de pe foc. 
Morcovul fiert are un indice glicemic mai mare decât în stare crudă, însă conține și de trei ori mai mulți antioxidanți. 
Spanacul își mărește cantitatea de luteină, un antioxidant care previne apariția afecțiunilor oculare, atunci când este preparat prin înăbușire, În plus, fierul, calciul și magneziul care se găsesc în spanac sunt mai ușor de asimilat de către organism. 
Ciupercile sunt mai sanatose înăbușite sau sotate decât în stare crudă (există unele persoane care le consumă crude în salate), deoarece conțin mai mult potasiu.

 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite