Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu suflet: Univ Goldiş ICIM Arad - CSM Satu Mare 69-67

Cu suflet: Univ Goldiş ICIM Arad - CSM Satu Mare 69-67
Comentează 1

Cu multă suferinţă s-a născut cel de-al doilea succes stagional pentru Univ Goldiş ICIM Arad. Duelul fetelor lui Stacey Nolan cu CSM-UL din Satu Mare a lui Jose Araujo a avut nevoie de prelungiri pentru a fi stabilită învingătoarea. A fost să fie Aradul după un joc echilibrat, în care nici una dintre formaţii nu a cedat prea uşor. 

De data aceasta Aradul a fost superior adversarului la aruncările de la ditanţă, procedeu slab de tot până acum când vine vorba despre gallben-albastre. Iar la final acel statistic 60% faţă de doar 11% al sătmărencelor avea să fie decisiv. Un prim sfert cu Hadzovic şi Stroman în prim-plan, pentru un avantaj de 3 puncte. Oaspetele aveau să revină până la pauza mare, şi pe mâna lui Reed şi Tavic aveau să conducă cu 31-29.

Se repetă scenariul şi în partea a doua. Mc Guire este responsabilă cu punctele pentru Arad, într-un sfert 3 de vis, cu doar 12 puncte încasate de gazde. Pentru că Nagy e peste tot la recuperări, iar Pasic arată că nu degeaba este o tânără apreciată în Serbia şi nu numai. Cu 8 puncte avans te gândeai că Aradul îşi poate pune la mezat victoria. Nu a fost să fie, pentru că au urmat 10 minute execrabile, în care apărarea sătmăreană a funcţionat perfect, şi cu aceeaşi Reed în mare formă, plus Laza, CSM-ul duce meciul în prelungiri, deşi ambele combatante au avut ultime 90 de secunde în care să încheie conturile, fără succes însă. Şi urmau prelungirile.

Presiunea şi-a spus cuvântul, şi primele puncte din extra-time au venit abia după 1 minut şi jumătate, cu Pasic la libere. Whittington a replicat, după care imediat Hadzovic, cu probleme medicale la catastif, pune de o triplă, 64-61. Reed reduce, începe o nouă sarabandă a ratărilor de ambele părţi, şi cea care sparge monotonia este (cine alta?) decât Brankica Hadzovic, cu o nouă triplă, 67-63 (min. 44). Olah aduce tabela la 67-65, din libere, lui Hadzovic îi tremură mâna la a treia încercare consecutivă de la distanţă, şi cu 24 de secunde înainte de final Reed egalează la 67. Atacul Aradului trebuie să se încheie decisiv. Şi când mai erau 3 secunde Reed face fault, Hadzovic e la libere, marchează cu multă lejeritate, Tavic încearcă imposbilul, dar nimic nu se mai schimbă.

Aradul pune de o nouă victorie, una muncită, transpirată până la extrem, dar meritată. Pentru că fetele lui Nolan au fost mai inteligente astă-seară decât adversarele. Iar americanul e un antrenor bun.

Univ Goldiş ICIM Arad - CSM Satu Mare 69-67 (19-16, 10-15, 22-12, 8-16, 10-8)

Arad: Hadzovic 20 (3x3), McGuire 15 (1x3), Pasic 14 (1x3), Stroman 13, Karakasevic 4, Nagy 2, Mercea 1. A mai jucat: Demeter

Satu Mare: Reed 14, Olah 14 (2x3), Whittington 10, Batey 8, Tavic 8, Baltic 7, Laza 4, Pop 2. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite