Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi la Teatrul de Vară

Publicul arădean al teatrului de vară a avut ocazia să vadă, miercurea trecută, doi mari actori - Maia Morgenstern și Marius Bodochi - într-un spectacol de excepție: ELIXIR - o piesă scrisă de dramaturgul francez Emmanuel Schmitt și pusă în scenă de regizorul Marcel Țop.

Cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi la Teatrul de Vară
Comentează 0

O comedie romantică despre ambiguitatea sentimentelor, despre efemeritatea iubirii, despre dorința eternă de pasiune aduce în fața noastră două personaje: Adam și Louise. După o relație frumoasă de dragoste cei doi se despart și pun un ocean între ei: el rămâne la Paris, ea pleacă la Montreal. Dar tehnologia de azi cu infinitele ei mijloace de comunicare face aproape imposibilă o ruptură definitivă. Prin email, mesaje, messenger ei se caută, se redescoperă și își lansează o provocare stranie: a regăsi iubirea ardentă, elixirul care produce pasiunea. Interpretați magistral de Maia Morgenstern - care revine la Arad de fiecare dată cu aceeași energie și exuberanță - și de Marius Bodochi - un actor cu un talent imens și un farmec aparte, Adam și Louise încearcă să înțeleagă această forță misterioasă care este dragostea. Însă în ciuda inteligenței și lucidității lor, se văd depășiți de sentimente. Dincolo de mesaje introspective, de minciuni nevinovate, de dureri ascunse, iubirea lor continuă să existe în fiecare dintre ei. Și cumva, prin miracolul scenei (și al internetului) chiar dacă cei doi se află la mii de kilometri distanță, în fața publicului ei sunt unul lângă altul, uneori copleșiți de singurătate și tristețe alteori plini de speranță și elan. Încântător a fost modul în care muzica franceză din coloana sonoră a spectacolului a punctat această varietate de stări și de emoții. 

Un spectacol-oglindă al ambiguităților noastre amoroase, o poveste de iubire în care cu siguranță unii dintre spectatori s-au regăsit sau au retrăit amintiri ale unor iubiri ce păreau eterne.

 

Adriana Filip

 

Galerie foto (71)