Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Criză de personal pe piața muncii din România. Angajații nu cer doar salarii cât mai mari

După ce peste 4 milioane de români au plecat să lucreze în străinătate, piaţa muncii de la noi a intrat într-o criză acută şi greu de rezolvat: lipsa de personal.

Criză de personal pe piața muncii din România. Angajații nu cer doar salarii cât mai mari
Comentează 0

Nouă din zece angajatori găsesc foarte greu oameni valoroşi. Soluţia ar fi schimbarea modelului de business, spun specialiştii. Angajaţii nu se mulţumesc doar cu salarii cât mai mari, ci caută şi un mediu plăcut, dar mai ales oportunităţi de dezvoltare.

Mai toate companiile fac în acest moment angajări, indiferent de domeniu, spun specialiştii în resurse umane. Vestea pare bună pentru cine îşi caută un loc de muncă, dar angajatorii se confruntă cu o problema din ce în ce mai gravă: aproape 90% dintre ei nu găsesc candidaţii de care au nevoie, arată un studiu recent.

Şi dacă până acum cea mai mare criză era în industria IT, acum cel mai greu de recrutat sunt muncitorii calificați. Probleme mari sunt şi în vânzări.

Specialiştii spun că nu salariile din ce în ce mai mari sunt soluţia, ci investiţiile în brandul propriu şi în condiţii bune pentru angajaţi.

Studiul mai arată că angajaţii români sunt într-o continuă căutare. 90% dintre ei spun că şi-ar dori un nou loc de muncă. Interesant este că doar jumătate ar pleca pentru un salariu mai bun. Pentru restul, contează mai mult oportunităţile de dezvoltare şi un element pe care mulţi angajatori îl ignoră: motivaţia.

Până când vom asista la un nou tip de angajator în România, procesul de recrutare este din ce în ce mai lung. Jumătate dintre companii caută un angajat între 30 şi 60 de zile.

Sursa stirileprotv.ro


Scrie un comentariu

trimite