Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CRIZĂ de forță de muncă în Arad. Companiile oferă 3146 de posturi, un record în ultimul deceniu

Peste 3100 de locuri de muncă sunt înregistrate ca disponibile la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arad, cele mai multe din ultimii zece ani, conform News.ro.

CRIZĂ de forță de muncă în Arad. Companiile oferă 3146 de posturi, un record în ultimul deceniu
Comentează 8

Reprezentanții AJOFM Arad au declarat corespondentului News.ro, că sute de noi locuri de muncă au fost puse la dispoziție de companii în luna februarie, iar în total există 3146 de posturi neocupate, cele mai multe din ultimul deceniu.

”Cel puțin în ultimii zece ani nu au mai fost atât de multe locuri de muncă disponibile în județ. Anul trecut, cea mai bogată ofertă nu a depășit 2600 de posturi libere, iar în general numărul locurilor de muncă disponibile este situat la 1500”, a declarat Mhaela Jude, purtătorul de cuvânt al AJOFM Arad.

Conform situației centralizate de instituție, majoritatea companiilor care oferă de lucru sunt din domeniile automotive și textile, peste 2.000 de posturi fiind disponibile.

Printre fabricile cunoscute care au oferte bogate se numără Leoni – 264 de posturi, Coindu – 202, Takata – 132, Eurosport Dhs – 100, BOS Automotive Products Romania - 60 și Ditre International – 50.

”Din cauză că piața locală a forței de muncă nu poate acoperi în acest moment necesarul companiilor, acestea s-au adresat și locuitorilor din județele limitrofe”, a adăugat Mihaela Jude.

În județul Arad, rata şomajului era, la sfârşitul anului trecut, de 2,29%, iar în municipiu era la aproximativ 0,5%.

SURSA: News.ro.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite