Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Criză de chipsuri. Oamenii plătesc de șase ori prețul normal

Criză de chipsuri. Oamenii plătesc de șase ori prețul normal
Comentează 0

Criză de chipsuri în Japonia. Cetățenii au ajuns să plătească online de șase ori prețurile normale pentru chipsurile de cartofi, din cauza taifunurilor care au distrus recoltele de cartofi din nordul țării. Chipsurile cu aromă de pizza, produse de compania japoneză Calbee, erau vândute vineri la aproximativ 1,250 yeni (12 dolari), punga, pe un site de licitații, deși prețul obișnuit este de numai 200 de yeni.

Imagini dezolante cu rafturile unde obișnuiau să se afle pungile de chipsuri, acum goale, au răvășit internetul. Creșterea prețurilor chipsurilor a avut loc după ce Calbee a anunțat că va opri temporar vânzarea a 15 tipuri de chipsuri, din cauza producției slabe de cartofi din Hokkaido, regiune producătoare de cartofi.

Chipsurile de cartofi sunt foarte populare în Japonia, alături de biscuiții din orez Senbei și sticksurile Pocky. Deficitul s-ar putea extinge și la lanțurile de fast-food-uri și restaurante care depinde de cartofi în meniurile lor, în ceea ce pare a fi o criză a cartofilor.  

sursa: b1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite