Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COŞMARUL întoarcerii din vacanţă: cozi kilometrice şi ore de aşteptate în trafic

Trafic infernal pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale, la finalul minii vacanţei de Revelion. Potrivit Centrului Infotrafic, marţi se înregistrează valori de trafic extrem de ridicate în zonă staţiunilor montane şi la intările în Capitală, dar şi în alte mari oraşe. 

COŞMARUL întoarcerii din vacanţă: cozi kilometrice şi ore de aşteptate în trafic
Comentează 0

Drumul Naţional 1 este aglomerat în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde se circulă bară la bară, iar cozile  s-au format atât pe sensul spre Bucureşti, cât şi dinspre Bucureşti. 

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare. Dinspre Braşov se poate folosi ruta DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti; iar din zona Bran Moieciu se poate folosi ruta DN73 – DN72A – DN 71 – DN7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoenesti – Targovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN73 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Şi pe sensul de urcare către munte DN 1 este aglomerat, marţi după-amaiză. Astfel, coloane de autovehicule s-au format pe mai mulţi kilometri, pe tronsoanele de drum cuprinse între Nistoreşti şi Comarnic şi de la Poiana Ţapului până în Buşteni.

Aglomeraţie este şi pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, iar la intrarea în Capitală se circulă în coloană, a anunţat centrul Infotrafic.

IPJ Sibiu anunță că pe DN 7 se circulă în coloană, de la iesire din Sibiu până la Vâlcea. Nu se sta pe loc, dar se circula cu viteză redusă.

Şi pe Transalpina se circula extrem de greu, bară la bară, pe porţiunea de drum de 16 kilometri dintre Rânca şi Novaci, după ce miile de turiști coboară din zona montană Rânca, unde și-au petrecut Revelionul 2018. Mașinile merg bară la bară pe porțiunea cuprinsă între Rânca și Novaci. Aglomeraţie şi cozi kilometrice s-au format şi la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, spre Ungaria.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite