Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coreea de Nord nu se lasă. A efectuat un nou test interzis

Coreea de Nord a testat un motor de rachetă care ar putea fi adaptat la o rachetă balistică intercontinentală, a afirmat joi un responsabil american, citat de AFP.

Coreea de Nord nu se lasă. A efectuat un nou test interzis
Comentează 0

"Astăzi (joi), a fost testat un motor de rachetă", a declarat responsabilul american sub acoperirea anonimatului, fără să ofere detalii.

Miercuri, la Washington, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a cerut în cursul unei întâlniri cu omologul său chinez ca Beijingul, singurul aliat al Phenianului, să exercite mai multe presiuni asupra Coreii de Nord pentru a pune capăt programelor sale nuclear şi balistic.

Şeful diplomaţiei americane a afirmat că Phenianul reprezintă o "ameninţare de prim ordin a securităţii" Statelor Unite şi a insistat asupra responsabilităţii Chinei "de a exercita o presiune economică şi diplomatică mult mai importantă asupra regimului (nord-coreean), dacă doreşte să evite o nouă escaladare în regiune".

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut din ameninţarea nucleară nord-coreeană prioritatea numărul unu în domeniul politicii sale externe.

"Privim cu atenţie acţiunile Coreii de Nord. Nu vom face însă comentarii asupra informaţiilor" pe care le deţinem, a reacţionat comandantul Marinei americane, Gary Ross, într-un mesaj electronic, ca răspuns la o solicitare de a comenta testul noului motor.

Militarul american a lansat un apel Coreii de Nord "să se abţină de la orice acţiune (...) provocatoare" şi "să se conformeze obligaţiilor şi angajamentelor sale internaţionale reluând negocierile serioase", potrivit Agerpres.


Scrie un comentariu

trimite