Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Copiii nevaccinați din Arad, așteptați DE URGENȚĂ la maternități și medicii de familie

Direcţia de Sănătate Publică anunță că a primit, de la Ministerul Sănătăţii, mii de doze de vaccinuri care lipseau de câteva luni din depozitele farmaceutice ale spitalelor. Astfel, sute de copii sunt așteptați de urgență pentru a fi imunizați.

Copiii nevaccinați din Arad, așteptați DE URGENȚĂ la maternități și medicii de familie
Comentează 0

Ministerul Sănătății a alocat judeţului Arad 5200 doze vaccin BCG şi 3531 doze vaccin hexavalent (Hexacima). Începând de marți, vaccinurile vor fi distribuite în tot județul, iar la maternități vor ajunge și vaccinurile anti hepatitice B, pe lângă  cantităţile deja existente de vaccin ROR şi vaccin antigripal. Toate vor fi administrate gratuit în cadrul Programul național de vaccinare.

Vaccinul BCG (vaccin împotriva tuberculozei) a fost distribuit în toate maternităţile, iar recuperarea vaccinării sugarilor se face prin ambulatoriile de neonatologie ale spitalelor unde s-au născut. Medicii de familie au fost informaţi în acest sens şi vor putea consilia familiile privind mobilizarea şi programarea sugarilor la maternitatea unde s-au născut.

Vaccinul hexavalent - Hexacima (vaccin contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilusului influenzae tip B, hepatitei B şi a poliomielitei) a fost distribuit medicilor de familie şi poate fi administrat atât copiilor eligibili cât şi pentru recuperarea restanţierilor.

”În contextul numărului crescut de cazuri de rujeolă din judeţ, reamintim populaţiei importanţa vaccinării ROR (vaccin triplu contra rujeolei, oreionului şi rubeolei) şi în acest sens recomandăm prezentarea la medicul de familie în vederea efectuării vaccinului dar şi recuperării copiilor restanţieri. Singura metodă de prevenţie a bolilor enumerate mai sus o reprezintă vaccinarea şi în acest sens îndemnăm populaţia să răspundă invitaţiei medicilor de familie”, arată un comunicat al DSP Arad.

CITEȘTE ȘI: Maternitatea Arad a rămas fără vaccinuri împotriva TBC și Hepatitei B. Sute de nou-născuți nu au fost imunizați

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite