Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Cod roşu de OUG". Noi proteste anunţate, astăzi, în Piaţa Victoriei şi în ţară

România, în fierbere! Un protest intitulat "Cod roşu de OUG" este anunţat, pentru această seară, în Piaţa Victoriei. Peste 5.000 de persoane s-au arătat deja interesate de evenimentul care a fost creat pe Facebook. De altfel, proteste au fost anunţate şi în marile oraşe din ţară.

Comentează 0

În Capitală, mobilizarea la protest este făcută pentru ora 18:00, în Piaţa Victoriei.

În cadrul evenimentului "Cod roşu de OUG" creat pe Facebook, peste 5.000 de persoane s-au arătat interesate şi aproape 3.000 au precizat că vor participa.

"SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13", scriu organizatorii, pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în multe locuri din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

Românii au ieșit, şi aseară, cu miile în stradă, să apere democrația. Sunt nemulțumiți de planurile PSD de a da asaltul final asupra justiției și au manifestat împotriva coaliției PSD-ALDE și a unei noi "ordonanţe 13" privind codurile penale. La București au fost 4.000 de manifestanți, dar s-a protestat și la Sibiu, Cluj și Pitești.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite