Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine este tânăra care a înfruntat jandarmii la protestul diasporei

Numele ei este Cami și imaginile în care înfruntă mai mulți jandarmi la protestul diasporei au devenit virale. La o săptămână după mitingul antiguvernamental, ea a povestit, pentru Vice România, de la ce a pornit totul și ce a vorbit cu unul dintre jandarmi.

Cine este tânăra care a înfruntat jandarmii la protestul diasporei
Comentează 0

Cami e o tânără de 34 de ani care a trăit mai multă vreme în Marea Britanie, dar "dorul de țară și de oamenii ei" a adus-o înapoi. Așa că, de câteva luni, lucrează ca IT-istă în București. Spune că n-a ieșit în stradă să scandeze mesajul obscen la adresa PSD, ci mai degrabă din solidaritate. 

"Nu am fost bătăioasă, dar nu m-am dat înapoi de la a apăra drepturile celor care nu puteau să și le apere singuri, să zicem", spune tânăra.

"Țin minte că l-am întrebat pe un jandarm de ce dau cu gaze. „Fiindcă ei dau cu pietre”, mi-a zis. „Păi asta pentru că dați voi cu gaze!” (...) În timp ce mergeam pe Titulescu, (oamenii, n.r.) stăteau în stradă. Le-a zis Mihai ceva de genul „stați degeaba, că nu vine nimeni pe-aici”. Atunci au venit, ne-au separat imediat, iar pe el l-au pus pe jos. Pe mine mă țineau în mijloc și nu reușeam să trec și să văd ce se întâmplă. Apoi s-a întâmplat ce s-a văzut", adaugă aceasta.

Întrebată ce a discutat cu jandarmul din clipul viral, tânăra a replicat: "Îmi ținea prelegeri, cumva ca să tragă de timp. Dar nu cred că voiau să-l ia în dubă. Ci pur și simplu nici ei nu știau ce vor să facă. Mi s-a părut că nu avea rost toată faza aia, de-aia eram așa pornită."

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite