Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine e cu adevărat Dragnea. "O marionetă controlată de prădători externi", spune Cozmin Gușă

Congresul PSD de sâmbătă a ridicat mari semne de întrebare cu privire la direcția în care România se îndreaptă. Deficitul de democrație din PSD, partidul care guvernează România, se reflectă în deficitul de democrație din societatea românească. Consultantul politic Gozmin Gușă avertizează că România cu Dragnea la putere nu e condusă din interior, ci din exterior.

Cine e cu adevărat Dragnea.
Comentează 0

Este extrem de grav că un personaj de un calibru minor a ajuns să fie conducătorul de facto al României, spune Cozmin Gușă. Acest lucru a devenit evident de când toată lumea a înțeles că președintele Iohannis nu dorește să joace.

Rolul lui Dragnea în societatea românească, de lider maximal, e să fie în acord, să vorbească aceeași limbă cu toți sfertodocții care s-au instalat în plan administrativ, atât central, cât și regional.

Cozmin Gușă atrage atenția că România cu Dragnea la putere nu e condusă din interior, ci din exterior. La întrebarea cine i-a dat lui Dragnea rolul de lider maximal trebuie să răspundă inclusiv cei care conduc structuri din statul român, altele decât cele politice.

"Dragnea este condus din umbră de factori externi. Nu sunt niște factori externi institutionalizați în baza acordurilor pe care România le are. Dacă Dragnea ar fi condus în baza unui program al UE sau de către oameni puternici din spațiul UE, nu ar fi mare bai. Dacă Dragnea ar fi condus în baza un interes clar al interesului strategic al SUA, ar fi foarte bine, pentru că asta ne-ar pune într-un acord economic și civilizațional pe care ni-l dorim.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite