Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cele mai sănătoase 6 alimente pentru creier

Atunci când vine vorba despre felul în care ne menținem sănătoși pe termen lung, este foarte important să avem grijă de corpul nostru, dar la fel de important este să avem grijă de creierul nostru. Cu siguranță că nu este frumos pentru aspectul fizic atunci când îmbătrânim, dar, atâta vreme cât ne păstrăm judecata intactă și abilitatea de a conversa, îmbătrânirea nu mai pare un proces atât de îngrozitor.

Cele mai sănătoase 6 alimente pentru creier
Comentează 1

Și atunci este normal să avem grijă de sănătatea creierului la fel cum avem și de restul organismului.

Cele mai sănătoase alimente pentru creier:

1. Fructele intens colorate

Fructele intens colorate conțin un antioxidant foarte important, numit luteină, despre care se știe că îmbunătățește vederea dar noile studii, efectuate de compania Abbott și de University of Illinois, au indicat că persoanele în vârstă care consumă luteină au o inteligență mai bine focusată, precum și aptitudinea de a reține și folosi informațiile pe care le-au dobândit de-a lungul vieții.

Dacă optați pentru consumul de fructe, atunci prima recomandare ar fi afinele. Foarte bogate în antioxidanți, fibre și vitaminele C și K, aceste fructe au multe efecte benefice asupra sănătății. De asemenea, afinele au și un conținut ridicat de acid galic, care este un neuroprotect excelent împotriva stresului și al degenerării neuronale.

Citeşte continuarea AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite