Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai urât coșmar fiscal revine în guvernarea Dragnea 3

Un nou program de guvernare, metehne vechi. PSD pregătește o nouă surpriză neplăcută pentru români, o dată cu repunerea pe tapet a celebrului "impozit pe gospodărie" sau impozitul pe venitul global. Măsura a fost trecută în categoria "discutate și uitate" la mijlocul anului trecut, dar ar putea fi revitatalizată în guvernarea Dăncilă. Anul trecut, măsura trebuia să vină la pachet cu angajarea unei armate de 35.000 de consultanți fiscali, ipoteză utopică.

Cel mai urât coșmar fiscal revine în guvernarea Dragnea 3
Comentează 0

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, luni, înaintea CExN, că nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie în programul de guvernare, el arătând că CExN va dezbate în această perioadă, până la finalul săptămânii, modificările care vor fi aduse acestui document.

Chestionat dacă nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie, Dragnea a răspuns: „Când va fi gata, vom comunica. Nu, de principiu, nu-l exclud, dar să avem forma finală (a programului de guvernare, n.r.)”.

„Impozitul global pe venit va rămâne în continuare, dar nu pot să vă dau un termen referitor la introducerea lui. Ministerul de Finante are de făcut o pregătire amplă. Numai când va fi făcută această pregătire vom putea să discutăm de momentul introducerii lui", a spus și Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE.

Introducerea impozitului pe venitul global a fost extrem de criticată în primele luni ale guvernării Grindeanu, când a apărut prima dată în dezbaterea publică.

Criticii noului sistem de impozitare au acuzat scăderea drastică a veniturilor bugetare, precum și dezvoltarea de inechități fiscale între rezidenții unei gospodarii.

"Conceptul de gospodărie, ca pilon de bază al noului sistem, nu este reglementat de legislația românească, iar definiția fiscală crește din start complexitatea acestui nou sistem fiscal. Din analiza altor sisteme fiscale (cum este cel american), impunerea se realizează în mod individual și numai opțional (dacă este în beneficiul contribuabilului) la nivel de familie formată din soț, soție și copii", au explicat experții fiscali anul trecut.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite