Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce fel de pâine avea săptămânal Ceaușescu pe masă! Vezi de unde era adusă special pentru el

Fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, obișnuia să mănânce numai alimente alese, la care majoritatea românilor nu aveau acces. Dar, totuși, uneori, dictatorul își mai delecta papilele gustative și cu produse simple, făcute în diverse părți ale țării. Unul dintre aceste alimente este și ”Pita de Pecica”, pâinea preferată a lui Ceaușescu, care ar fi fost adusă special pentru dictator, din județul Arad la București, cu o cursă specială, săptămânal, doar pentru ca acesta și familia sa să aibă pâine proaspătă pe masă.

Ce fel de pâine avea săptămânal Ceaușescu pe masă! Vezi de unde era adusă special pentru el
Comentează 0

Pita de Pecica este motivul din mândrie al localnicilor din Pecica, județul Arad, care participă an de an în număr mare la manifestația ”Paznicul de Pită Nouă”, una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale din județul Arad. Acolo este promovat și cel mai cunoscut brand al județului, Pita de Pecica, preferata primului președinte al României.

"Astăzi (miercuri – n.r.) începe Praznicul de Pită Nouă, la Pecica, una dintre cele mai frumoase sărbători tradiţionale ale comunităţii noastre pecicane. În centrul atenţiei este, aşa cum spune şi numele, pâinea noastră cea de toate zilele. (...) Se spune că pita de Pecica ar fi fost dusă săptămânal lui Nicolae Ceauşescu, cu o cursă specială, să aibă mereu pâine de calitate pe masă. Potrivit altei legende, ţinută şapte zile într-o cameră răcoroasă, îşi păstrează aceleaşi calităţi ca după scoaterea din cuptor. Cât adevăr şi cât mit este în aceste afirmaţii? Cert este că numai în jurul lucrurilor valoroase se ţes astfel de poveşti, iar unele dintre ele sunt verificabile", a scris pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, potrivit Mediafax.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite