Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce a declarat Ilie Năstase imediat după incidentul cu Poliţia Rutieră

Ilie Năstase se apără în scandalul încătuşării din zorii zilei de vineri, 25 mai. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ilie Năstase a povestit că a fost scos cu forţa din masină şi aruncat cu faţa la pămant, "de parcă eram cel mai mare terorist".

Ce a declarat Ilie Năstase imediat după incidentul cu Poliţia Rutieră
Comentează 0

Ilie Năstase, celebrul fost tenismen ajuns la vârsta de 72 de ani, a fost încătuşat de poliţişti în această dimineaţă după ce a fost prins băut la volan.

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, fostul tenismen a susținut că a fost agresat fizic de polițiștii care l-au reținut în urmă cu câteva ore pentru că era băut la volan. Ilie Năstase are de gând să meargă să scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la CEDO. Ba mai mult va cere și plata unor despăgubiri de două milioane de euro. 

Cum a explicat Ilie Năstase circumstanţele incidentului în intervenţia telefonică:

"Am venit acum de la poliţie, de fapt miliţie, direct la Complexul Stejari să fac puţin sport, după ce mi-au pus cătuşele şi am făcut bătături la mâini. Dar nu asta e problema. Am fost la o masă la restaurant, cu un prieten, am consumat mai multă mâncare şi mai puţină băutură, mai precis 3 beri. Când am ieşit de acolo, erau la mai puţin de doi metri erau trei maşini de miliţie. M-au întrebat: cât aţi băut? Când i-am spus că am băut 3 beri, au spus Hai domne, aţi băut mai mult, am văzut noi cât aţi stat acoloi. În momentul când mi-a spus că nu mă crede m-am enervat. M-au scos cu forţa din masină, m-au aruncat cu faţa la pămant, de parcă eram cel mai mare terorist al României şi nu eram fost general în funcţie şi fost parlamentar", a declarat Ilie Năstase.

Ilie Năstase a spus că a fost dus la sediul poliţiei de la Udrişte, unde erau "vreo 150 de poliţişti şi niciun ofiţer, ci doar subofiţeri".

"Au venit vreo 10 inşi într-o camera, m-au pus pe un scaun, stăteam cu picioarele încrucişate, mi-au cerut să le depărtez să nu ating masa. M-au pus să dau testul. Fă-mi testul, le-am spus, aveam alcoolemie 0,05 la mie, care se pedepseste cu 1.000 de lei şi o lună fără permis de conducere. Am spus sunt de acord. După aceea a venit un şmecher - acolo toţi se dau şefi, dar sunt subalterni - şi a zis Hai să vedem dacă nu aţi luat şi droguri. I-am spus Măi băiatule, singurul drog pe care l-am luat vreodata a fost un pahar de şampanie când jucam şi m-am îmbatat. Rezultatul a fost negativ, a zis Ok, sunteţi bine. După care m-au ţinut încă vreo 4 ore pe acolo cât timp au scris alea, nu a venit niciun oficial mai mare ca să-i explic, m-au ţinut acolo şi la 6.30 mi-au dat drumul", a mai spus Ilie Năstase.

Referitor la acuzaţiile poliţiei privind jignirile, fostul tenismen a recunoscut că a făcut asta, dar nu înţelege de ce a fost necesar să i se pună cătuşele:

"Da, i-am jignit, păi dacă eu, persoană de 72 de ani, fost parlamentar, fost general în funcţie spun că am baut 3 beri, păi crede-mă băi băiatule, sau spune că am refuzat şi dă-mi amendă, dar nu-mi pune tu cătuşele, tu îmi pui catusele înainte să vezi dacă sunt beat?"

Ilie Năstase consideră că a fost victima unei neînţelegeri, spune că s-a ales cu răni la mâini care îl va împiedica să mai joace tenis.

Ilie Năstase are de gând să meargă să scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la CEDO. Ba mai mult va cere și plata unor despăgubiri de două milioane de euro.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite