Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CCR: Legea care îl împiedică pe Dragnea să fie premier este CONSTITUȚIONALĂ

CCR a decis: legea care le interzice persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern este constituțonală. Decizia a fost amânată de patru ori, potrivit unor surse. Prin urmare, Liviu Dragnea nu poate face parte din Guvern.

CCR: Legea care îl împiedică pe Dragnea să fie premier este CONSTITUȚIONALĂ
Comentează 0

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

La ultima amânare, judecătorii CCR au decis să nu mai comenteze cazurile discutate decât prin comunicate oficiale, însă Valer Dorneanu s-a scăpat după prima amânare spunând că sesizarea Avocatului Poporului pe Legea nr. 90/2001 ar implica „mult studiu", „probleme de oportunitate, de legiferare" și semne de întrebare legate de existența unei „anumite lipsă de coerență" în ceea ce privește interdicțiile prevăzute de lege.

„Multe alte probleme pe care nu le putem discuta acum că, până la urmă, v-aș spune soluția", declara Dorneanu, la amânarea din 4 martie.

 Dragnea susţinea ca nu mai vrea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent că nu își mai dorește să fie premier, indiferent ce va decide Curtea Constituțională referitor la Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au condamnări penale și nu se găsesc în cazuri de incompatibilitate.

"Ceea ce s-a întâmplat este istorie. (...) Obiectivul meu nu mai este să fiu prim-ministru. Obiectivul meu este să gestionez, atât cât pot, conducerea Camerei și conducerea Parlamentului împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și să sprijin cu toată puterea mea acțiunea guvernamentală indiferent ce va spune CCR săptămâna viitoare", a anunțat Liviu Dragnea, la un post TV.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite