Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | CARNAGIU pe autostradă, lângă Nădlac. Un autocar românesc a fost implicat într-un carambol / UPDATE: Bilanțul victimelor este de cinci morți și 12 rănți

Cel puţin trei persoane dintr-un autocar românesc au murit, iar zece au fost rănite, miercuri dimineaţă, în urma unui accident în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad intervenind la faţa locului, scrie News.ro

FOTO | CARNAGIU pe autostradă, lângă Nădlac. Un autocar românesc a fost implicat într-un carambol / UPDATE: Bilanțul victimelor este de cinci morți și 12 rănți
Comentează 9

Update 1 Bilanțul victimelor este de cinci morți și 12 rănți

UPDATE 4:

Eurolines precizează că răniții nu sunt pasageri din autocar, doar șoferul suferind răni

Potrivit unui comunicat al companiei, accidentul s-ar fi produs din cauza a două microbuze care staţionau, fără a fi semnalizate, pe banda a doua de mers, în urma unui alt accident produs anterior. Şoferul autocarului nu a reuşit să evite impactul din cauza vizibilităţii scăzute şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

În autocar se aflau 17 pasageri care se îndreptau spre România pe ruta Hamburg-Bucureşti, iar autovehicului aparţinea companiei de transport Danvi Top Expediţii şi era închiriat de Eurolines România, mai spun reprezentanţii companiei.

Proprietarul Eurolines, Dragoş Anastasiu, a relatat, pentru Profit.ro, condiţiile în care a avut loc accidentul, spunând că vizibilitatea era sub 100 de metri.

“Este vorba despre o firmă din Sibiu (firma Danvi, căreia îi aparţine autocarul), unul dintre mulţii transportatori cu care colaborăm. Ştim că la doi kilometri de vamă, pe banda de siguranţă, erau tiruri care aşteptau să intre în vamă, pe autostradă, şi autocarul mergea pe banda a doua. Vizibilitatea era 100 de metri, ceaţă, şi pe banda a doua, la un moment dat, două microbuze, probabil accidentate anterior între ele, stăteau. Nu exista niciun pic de avertizare. Şi autocarul nu a mai avut cum să le evite, a tras în dreapta, a nimerit şi microbuzele şi s-a oprit într-unul dintre tirurile care stăteau pe banda de siguranţă. Nimeni din autocar nu are nimic, au plecat de mult de acolo. Cei 17 pasageri din autocar, pasageri ai Eurolines, n-au păţit nimic. Firma se cheamă Danvi, dar parcă sunt din Bucureşti sau Sibiu. El a circulat pe linia Hamburg-Bucureşti închiriat de Eurolines. Ultima pară când l-am reperat noi pe GPS, autocarul avea 90 de kilometri la oră, dar GPS-ul măsoară din 5 în 5 minute, deci nu ştim exact cât avea”, a declarat Anastasiu pentru Profit.ro.

UPDATE 3:

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako, anunţă MAE.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai precizează MAE.

UPDATE 2:

Bilanțul provizoriu al accidentului, conform Departamentului pentru Situații de Urgență București:
- 39 persoane implicate, din care cinci decedati și 12 răniți, din care 4 sunt în stare gravă.
- răniții sunt transportați la spitalele din Ungaria la decizia autorităților maghiare.

UPDATE 1:

Directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea a precizat că ultimele informaţii arată că patru persoane au murit în urma accidentului.

Una dintre persoanele care au murit în accident era pasager în autocarul care mergea spre Bucureşti, iar celelalte trei victime decedate au fost găsite în autovehiculele care au fost implicate în accidentul în lanţ.

Conform sursei citate, cel puţin 15 persoane au fost rănite şi au fost preluate de la faţa locului pentru a fi transportate la un spital din Szeged.

Accidentul a avut loc în condiţiile în care era ceaţă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:


Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme.

Potrivit sursei citate, trei pasageri au fost declaraţi morţi, până la ora transmiterii acestei ştiri, iar zece au fost răniţi.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite