Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cadrele medicale dau în judecată Ministerul Sănătăţii. Protestele continuă

Sindicatele din sănătate sunt decise să acţioneze în instanţă Ministerul Sănătăţii din cauza neregulilor majore care au apărut ca urmare a aplicării noii legi a salarizării.

Cadrele medicale dau în judecată Ministerul Sănătăţii. Protestele continuă
Comentează 0

"Este absolut ilegal să acorzi sporuri sub limita minimă prevăzută în lege. Discutăm cu mai multe case de avocatură, nu ştiu dacă va fi un proces colectiv, dar va fi unul ţintit, vom acţiona în judecată ordonatorii de credite care s-au încadrat sub limita minimă a sporului", a declarat la Realitatea TV Răzvan Gae, vicepreşedinte Sanitas.

Decizia a fost luată de Sanitas la nivel naţional după ce au fost identificate cel puţin 15 spitale care, în urma unor aşa zise negocieri, sporul e acordat sub nivelul minim.

Sindicaliștii Sanitas au decis declanşarea grevei generale în data de 11 mai. Până atunci, pe 7 mai va fi organizată o grevă de avertisment, iar în 26 aprilie în Bucureşti va avea loc un miting cu peste 10.000 de oameni, după cum au anunțat sindicaliștii.

Chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar vor picheta vineri ministerele Sănătăţii şi Muncii. Aceștia reclamă scăderea sporurilor personalului din sănătate, după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Acțiunea de protest va avea loc între orele 14.00 şi 16.00.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite