Vremea Romania, Arad 17°C

Stiri Arad

Bonusuri pentru prezență la lucru, în Arad, pentru că muncitorii și iau prea multe concedii medicale

O parte dintre muncitorii din fabrici obişnuiesc să îşi ia con­cedii medicale pentru a-şi suplimenta veniturile din lu­crul „cu ziua“ în agricultura. În județul Arad, acest obicei a devenit o problemă majoră pentru companii.

Bonusuri pentru prezență la lucru, în Arad, pentru că muncitorii și iau prea multe concedii medicale
Comentează 3

Potrivit Ziarului Financiar, pentru a combate absen­teis­mul generat de bolile fictive, angajatorii au inventat aşa-numitele „bonusuri de prezenţă“ acordate angajaţilor care vin o lună în­treagă la serviciu, după pro­gramul normal de lucru.

„Din 1.800 de angajaţi, 350 îşi iau concediu medical în fie­care lună. Este o problemă ge­nerală, pe care o resimţim mai ales în această perioadă în care se culeg stru­gurii, când se face vinul sau ţuica“, a spus Cris­tina Cîndea, HR manager în cadrul produ­că­to­rului de com­ponente auto Coindu din Curtici.

Primele de prezenţă dimi­nu­ează absenteismul, spun angajatorii

„Mi se pare absurd să plăteşti o persoană, angajată cu con­tract de muncă pe 8 ore pe zi, ca să vină la muncă. Dar aco­lo unde se dau bo­nu­suri de prezenţă, absenteis­mul sca­de“, a spus Aniela Mladin, Ge­neral Manager în cadrul com­pa­niei Guala Pack din Nădab, care produce am­balaje aseptice pentru in­dustria alimentară şi farmaceutică.

CITEȘTE ȘI: Aradul, fără forță de muncă. Fabricile aduc muncitori din alte județe și îi cazează la pensiuni

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite