Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bîlcea (PNL): „PSD-ul continuă să demonstreze că nu are ce căuta în Parlament”

Bîlcea (PNL): „PSD-ul continuă să demonstreze că nu are ce căuta în Parlament”
Comentează 0

Astăzi, la conferința de presă a PNL Arad, purtătorul de cuvânt al filialei, Sergiu Bîlcea, a explicat situația celor 3 contestații pe care partidul le-a primit ca urmare a depunerii candidaturilor la BEJ: „O contestația a venit din partea Partidului Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acțiune, reprezentat de președintele Nicolae-George Epurescu și celelalte două din partea PSD Arad. Contestația Partidului A.C.A.S.A. face referire la faptul că ei nu sunt de acord cu modalitatea în care au fost strânse semnăturile de susținere din partea arădenilor, necesare pentru înscrierea la alegerile parlamentare și au marșat pe ideea că semnăturile trebuiau strânse pe candidat, iar ele au fost strânse pe entitatea politică participantă la alegerile din 11 decembrie. Vreau să menționez faptul că acest partid a depus același gen de contestații PSD-ului, PMP-ului, respectiv UDMR-ului.

Celelalte două contestații au fost depuse de PSD Arad pe motivul că -nu este depusă dovada că ambii semnatari ai listelor au fost legal desemnați pentru a le semna. Mai mult decât atât înscrisurile prezentate ca pretinsa dovadă a împuternicirii de a semna listele cu propuneri de candidaturi nu îndeplinesc cerințele prevăzute de art 85 alin 1 din Noul Cod de Procedură Civilă- extras din citația emisă la 28 octombrie 2016. PSD-ul a depus aceeași contestație  pentru candidaturile noastre la Camera Deputaților, cât și pentru cele de la Senat. Sâmbătă și duminică s-a judecat fondul la Tribunalul Arad, PNL a avut câștig de cauză, însă se pare că decizia Tribunalului nu l-a satisfăcut pe domnul Epurescu și Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate, Acțiune, întrucât aceștia au mers mai departe, făcând recurs la Curtea de Apel Timișoara.

Ieri s-a judecat cazul, cum era firesc, am câștigat, iar ca totul să fie complet, PNL Arad a cerut cheltuieli de judecată celor două partide care au avut contestații nefondate, iar instanța le-a admis. În lumea asta prostia și nepriceperea se plătesc!

Concluzia mea este că PSD-ul continuă să promoveze politicieni certați cu legea și are impresia că toată lumea acționează în ilegalitate. Două instanțe de judecată au spus clar că modul de acțiune al PNL-ului este perfect legal. Asta îmi arată faptul că PSD-ul nu cunoaște legea în vigoare și nici măcar nu are bunul simț să se informeze înainte să facă o contestație. De aici se naște întrebarea: cum poate PSD-ul să aibă pretenția la credibilitate și vot de încredere la aceste alegeri, când ei nici măcar nu cunosc legislația din România?! Contestațiile pierdute cu succes de către PSD sunt încă o dovadă a faptului că nu au ce căuta în Parlament oameni nepregătiți, corupți și leneși!” a încheiat vicepreședintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea.

Referitor la dezvolarea Aradului în comparație cu alte județe din țară, candidatul liberal la funcția de deputat, Bogdan Boca, spune că Aradul se numără printre județele cu cea mai mare cifră de afaceri din România: „Dacă ne raportăm la anul 2015 Aradul a avut o creștere semnificativă, cumulând o cifră de afaceri, generată în mare parte de motoarele industriei, în valoare de 25,9 miliarde lei. Comparativ cu 2008, în ultimul an, județul nostru a avut o rată de creștere de 136%. Nu sunt cifrele mele, ci asta spun experții financiari care au făcut o analiză pentru o publicație națională cu specific economic.

 Partidul Național Liberal susține mediul de afaceri prin măsuri care încurajează dezvoltarea economică, iar acest lucru se observă în plan local, dar și regional. Administrativ vorbind, nu ne avantajează ceea ce a încercat, fără succes, să facă PSD-ul cu privire la serviciile de salubrizare ale orașului, deoarece riscam să afectăm nu doar locuitorii urbei, ci să punem în pericol producția companiilor locale. Acest fapt ar fi putut avea un efect dezastruos pentru economia Aradului, afectând cifrele de afaceri ale acestor firme, inclusiv angajații lor. De aici nu pot să concluzionez decât că așa cum PNL-ul încurajează mediul de afaceri, PSD-ul promovează și forțează măsuri care duc către o creștere a șomajului și un dezechilibru economic. Sunt sigur că nu ne dorim pentru economia întregii țări o astfel de guvernare, cum ne demonstrează frecvent PSD-ul că poate oferi a încheiat candidatul liberal pentru Camera Deputaților, Bogdan Boca.

Comunicat PNL Arad


Scrie un comentariu

trimite