Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanţ şovăielnic la Transporturi. Cu ce se laudă ministrul care a zis că autostrăzile ne fac rău

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, s-a conformat ordinului venit de la şeful de partid, Liviu Dragnea, şi se înscrie în pleiada miniştrilor care îşi prezintă bilanţul la 6 luni pentru a demonstra că nu e cazul să fie remaniat.

Bilanţ şovăielnic la Transporturi. Cu ce se laudă ministrul care a zis că autostrăzile ne fac rău
Comentează 0

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, va susţine joi o conferinţă de presă, în cadrul căreia vor fi prezentate acţiunile întreprinse la nivelul ministerului pe care îl conduce, în primele şase luni de mandat.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Transporturilor, evenimentul începe la ora 11:00 şi va avea loc la sediul instituţiei.

Lucian Șova s-a făcut remarcat prin mai multe declaraţii bizare, între care cea mai şocantă a fost în urmă cu o lună şi jumătate: „Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari și multinaționalele vor pleca către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici", spunea ministrul Transporturilor.

Șova, a încercat ulterior să explice parlamentarilor ce a vrut să spună la momentul la care a făcut o legătură între lungimea rețelei de autostrăzi și apetitul marilor firme de a continua să facă afaceri în România. Nu este clar dacă a și reușit să se facă înțeles.

"(...) Dar dumneavoastră acum doar să apreciaţi după o înregistrare făcută cu telefonul mobil că eu mă poziţionez împotriva autostrăzilor este o gravă eroare şi vă desfid să probaţi acest lucru. Nu am făcut niciodată o legătură între construcţia de autostrăzi şi ceea ce dumneavoastră vreţi să spuneţi că s-a înţeles din discursul meu. Vă rog să ascultaţi acea înregistrare ori de câte ori doriţi dumneavastră. Era o discuţie pe care am purtat-o nici măcar în contradictoriu, dar într-o discuţie liberă în care se presupune că uneori mai avem şi unele argumente care poate sunt în tuşe mai groase puse. Nu aţi reuşit decât să duceţi în derizoriu acea discuţie", a susţinut Şova.

Aproape 29 de kilometri, cât însumează loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, au fost deschişi traficului rutier zilele trecute, chiar înainte de bilanţ.

Tronsoanele au fost recepţionate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) şi au fost deschise circulaţiei.

Pe loturile 1 şi 2 s-a lucrat mai încet, acestea sunt în execuţie de trei ani, iar stadiul fizic este de aproape 50%. Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite