Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bicicleta – 4 motive pentru care ar trebui să îl încurajezi pe cel mic să o folosească

Miscarea este un lucru deosebit de important atat pentru noi adultii, cat si pentru cei mici, a caror organism se afla intr-o dezvoltare continua.

Bicicleta – 4 motive pentru care ar trebui să îl încurajezi pe cel mic să o folosească
Comentează 0

In lumea moderna, din pacate facem din ce in ce mai putina miscare, atat noi, cat si copiii nostri care prefera tehnolodia moderna in detrimentul iesitului afara cu prietenii. Unul dintre cele mai indragite obiecte de catre copii este fara doar si poate clasica bicicleta, care surprinzator, inca reuseste sa le starneasca interesul celor mici. Mersul cu bicicleta este un lucru pe care ar trebui sa ii incurajam pe cei mici sa il faca cat mai des avand in vedere ca dupa cum bine stim este deosebit de benefic pentru dezvoltarea corepsunzatoare a celor mici, dar si pentru mentinerea starii de sanatate a acestora.

Achizitia unei biciclete nu este un lucru tocmai usor pentru parinti avand in vedere ca la ora actuala bicicletele pentru copii se regasesc intr-o gama de-a dreptul uluitoare de culori si functionalitati, care mai de care mai atractive pentru cei mici. Biciclete pentru copii se pot achizitiona face mult mai simplu astazi prin intermediul magazinelor online de specialitate precum este si BeKid.ro. Iata totusi cateva motive pentru care ar trebui sa il incurajezi pe cel mic sa foloseasca bicicleta cat mai frecvent.

 

Intareste sistemul imunitar si musculatura.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale mersului pe bicicleta reiese din faptul ca aceasta reuseste sa intareasca sistemul imunitar dar si muscultaura. Practic, prin simplul fapt ca un copil pedaleaza bicicleta in mod regulat va putea sa eficientizeze lupta sistemului imunitar impotriva agentiilor patogeni de peste tot din jutrul nostru, dar si sa isi intareasca musculatura.

 

Imbunatateste semnificativ calitatea somului.

Copiii sunt prin natura lor foarte energici, astfel ca daca nu isi consuma o buna parte din aceasta pe parcursul zilei, somnul poate deveni o adevarata problema. Daca vom reusi sa ii convingem pe cei mici sa circule cu bicicleta, vom avea in mod automat posibilitatea de a le imbunatati calitatea somnului avand in vedere ca mersul cu bicicleta ii va ajuta pe cei mici sa isi consume o buna parte din energia zilnica, astfel ca se vor putea odihni mult mai bine si nu vor mai intampina probleme cu somnul.

 

Imbunatateste circulatia sangelui.

Un alt beneficiu al mersului pe bicicleta este dat de faptul ca aceasta reuseste sa imbunatateasca semnificativ activitatea inimii, deci implicit si circulatia sangelui. Acest lucru este deosebit de important pentru pastrarea starii de sanatate a celor mici, astfel ca prin joaca acestia pot contribui semnificativ la buna functionare a sistemului circulator.

 

Ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale.

De cele mai multe ori joaca cu bicicleta este mult mai interesanta alaturi de prieteni. Acest aspect aparent banal va ajuta in mod considerabil la dezvoltarea abilitatilor sociale si desigur si la alte competente deosebit de importante precum este munca in echipa, o abilitate foarte importanta mai tarziu in viata, mai ales la locul de munca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite