Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bancomatele de credite ”ard” grav la buzunar. Dobânzile ajung la 325%

Primele bancomate de credite, de la care puteți contracta anumite împrumuturi, au apărut și la noi. Creditele nu sunt chiar așa de avantajoase precum v-ați aștepta. Așezate strategic în centrele comerciale, mașinăriile parcă rupte din filmele SF își așteaptă clienții doritori pentru a-și încerca bonitatea în fața creditorilor.

Bancomatele de credite ”ard” grav la buzunar. Dobânzile ajung la 325%
Comentează 2

„Credimatic este un automat care permite eliberarea creditelor fără prezenţa consultantului de credite. Este o metodă absolut nouă şi revoluţionară de a împrumuta bani. Acest terminal este gândit pe acelaşi principiu cu familiarul bancomat, singură diferenţa fiind că, prin intermediul său, se pot accesa creditele oferite de Credius”, notează firma care deține „bancomatele”.

Persoana interesată de obţinerea unui credit introduce datele personale prin tastatură şi ecranul touchscreen, scanează actul de identitate prin intermediul unui scaner instalat pe Credimatic şi aşteaptă aprobarea. „Decizia referitoare la eliberarea creditului se ia foarte rapid, într-un interval de 20-40 de minute. În cazul în care creditul este aprobat, clientul printează oferta şi contractul de credit, prin intermediul terminalului, semnează contractul şi, apoi, îl reintroduce în Credimatic. La final, Credimatic oferă instrucţiunile necesare pentru că solicitantul/clientul să poată intră în posesia banilor”, se arată pe site-ul Credius.

primele bancomate de credite

Cât te costă creditul de la „bancomat”

Dacă vreți, spre exemplu, un credit de 20.000 de lei, pe termen de 5 ani (60 de luni), ratele sunt de-a dreptul usturătoare. În principiu, creditul s-ar amortiza în primii 2 ani pentru că rata este de 1.408 lei. Adică la un calcul simplu, în cele 60 de luni de credit, timp de 5 ani, ați da creditorului pentru cei 20.000 de lei, suma de 84.480 de lei, de peste 4 ori mai mult (325%).

Dar mai sus am vorbit de un credit pe termen lung, în cazul în care doriți unul pe termen scurt, tot pe perioadă maximă, calculele stau cam la fel. Astfel că, 2200 de lei împrumutați pe o perioadă de 5 luni de zile, vin cu o rată lunară de 621 de lei, ceea ce duce totalul creditului la 3.105 lei.

Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Credius, după semnarea contractului banii pot fi ridicați de la sucursalele CEC Bank. Iar în timp ce faceți actele pentru credit prin intermediul Credimatic-ului veți fi supravegheați video, iar în cazul în care apar anumite probleme veți fi contactat imediat de oficialii creditorului.

Sursa libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite