Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Badminton, fotbal şi dragon-boat, la a 2-a ediţie a Zilelor Sportului Universitar Arădean

Badminton, fotbal şi dragon-boat, la a 2-a ediţie a Zilelor Sportului Universitar Arădean
Comentează 0

Week-endul aduce a 2-a ediţie a Zilelor Sportului Universitar Arădean. Evenimentul ce unește, prin sport cele două universități arădene, UAV și UVVG, va cuprinzde acțiuni sportive, dar și un workshop. Deschiderea festivă, programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 9, în sala de conferinte a UAV – complex M, vor urma competiții de badminton (simplu masculin și feminin; sala UAV) și fotbal în sală (5+5; sala UVVG) – participă echipele facultăților de educație fizică și sport invitate din țară și străinătate – Szeged și Novi Sad. Între orele 14.00 și 15.00, studenții vor tulbura apele Mureșului în cadrul unui concurs nautic – Dragon Boat, ce va avea loc în zona parcului Europa.

Cât despre workshop, se aşteaptă participarea prof. univ. dr. Pierre Joseph de Hillerin, preşedinte al Centrului pentru Dezvoltarea Performanţei Umane şi Radu Bidiugan, preşedinte al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport.

"Încercăm să ne menţinem ca o universitate cu paletă largă de specializpri. Rezultatele Facultăţii de Educaie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii noastre se văd. Acest eveniment se va consacra ca unul de amploare, atât academic cât şi sportiv", spune Teodor Cilan, prorector în cadrul Unversităţii Aurel Vlaicu.

"Suntem tineri dar ne achităm de sarcini cu responsabilitate. Avem campioni mondiali, europeni, o salbă de campioni naţionali. Şi sperăm să continuăm să ne îmbogăţim cu sportivi şi studenţi de valoare. Aradul e o zonă ce merită o astfel de manifestare. Zilele Sportului Universitar e un necesar. Promovăm badmintonul pentru că e un sport nou cu investiţii mici dar cu mare căutare ppe plan mondial. Fotbalul e sportul rege, şi, făcând o paranteză, sper ca Aradu să câştige duelul cu Timişoara din barajul de promovare în Liga I. De asemenea încercăm să popularizăm Dragon-Boatul împreună cu cei de la UVVG, şi să întreţinem relaţiile cu colegii din străinătate. Cât despre work-shop, va o o noutate pentru această zonă, invitaţii noştri speciali urmând a face demonstraţii atât teoretice cât şi practice. În final vreau să mai spun doar că suntem o Universitate care să fie respectată în ţară. Să arătăm ă suntem piternici şi că facem lucruri serioase la Arad", spune Liviu Vasile Andrei, decanul Facultăţii de Sport a Universităţii Aurel Vlaicu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite