Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertisment dur de la Comisia Europeană: subminarea justiţiei loveşte în economie

Avertisment dur de la Comisia Europeană pentru Guvernul României! Potrivit oficialilor de la Bruxelles, creşterea economică a ţării noastre va fi afectată de lipsa reformelor structurale. Iar încercarea de subminare a justiţiei şi corupţia persistă ca probleme la nivel naţional. Interesant este că Ministerul Afacerilor externe reușește să vadă doar aspectele pozitive ale acestui raport de țară.

Avertisment dur de la Comisia Europeană: subminarea justiţiei loveşte în economie
Comentează 0

Într-un document de lucru trimis de Comisia Europeană către Parlamentul European, oficialii de la Bruxelles trag un puternic semnal de alarmă.

Ireversibilitatea progreselor în lupta împotriva corupţiei în România a fost pusă recent în pericol, arată Comisia Europeană într-un raport anual privind situaţia economică şi socială din România, publicat miercuri.

"Rezultatele bune continue ale instituţiilor judiciare în lupta împotriva corupţiei au fost puse serios sub semnul întrebării de evenimente de pe parcursul ultimului an. Reformele în desfăşurare ale legilor justiţiei riscă să afecteze independenţa sistemului judiciar şi să distrugă progresele obţinute în ultimii zece ani", atrage atenţia Comisia Europeană.

Executivul comunitar subliniază de asemenea că "instituţiile judiciare şi cadrul legal pentru lupta împotriva faptelor de corupţie continuă să fie sub o presiune intensă".

Mesajul nu a fost însă recepţionat la Bucureşti. MAE vede doar părţile pozitive şi susţine că Raportul de ţară 2018 "remarcă mai multe aspecte pozitive, precum creșterea economică ridicată în anul 2017, îmbunătățirea potențialului de creștere și a condițiilor de pe piața muncii sau tendința de consolidare a investițiilor publice."

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite