Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Autocar cu copii răsturnat pe drumul dintre Râşnov şi Pârâul Rece. Planul roşu, activat

Un autocar ce transporta 37 de persoane, dintre care mulţi copii, s-a răsturnat pe DN 73 A. 

Autocar cu copii răsturnat pe drumul dintre Râşnov şi Pârâul Rece. Planul roşu, activat
Comentează 0

UPDATE ORA 20.00. Prefectul județul Brașov: 20 persoane rănite în accidentul de pe DN73A, toate conștiente

Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, a declarat că în urma accidentului de autocar de pe DN73A sunt rănite 20 de persoane, toate fiind conștiente, echipajele de intervenție lucrând pentru descarcerarea unei persoane, în timp ce o a doua a fost descarcerată deja.

"Sunt aproximativ 20 de persoane asupra cărora se intervine în momentul de față, mai mult sau mai puțin afectate", a spus prefectul, la postul Digi 24. El a precizat că printre pasagerii autocarului se aflau atât persoane adulte, cât și copii.

Accidentul a avut loc între Predeal şi Pârâul Rece, în condiţii nefavorabile de drum. S-a pus în aplicare planul roşu la nivelul judeţului Braşov. Vor fi aduse la faţa locului şi ambulante SMURD din judeţele limitrofe. Se intervine pentru acordarea primului ajutor medical. Se pare că ar fi şi 2 persoane încarcerate.

"Din 37 de persoane, avem 12 răniţi, din care un rănit este încarcetat, 10 sunt cu leziuni la nivelul membrelor. Au fost trimise echipaje de la Braşov şi de la Prahova", a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Conform IGSU, la locul evenimentului salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, trei ambulanțe SMURD, patru autospeciale pentru transport personal și victime multiple, șapte echipaje ale serviciului județean de ambulanță fiind și ele prezente la acțiune.

"În sprijin, la locul intervenției au fost prealertate autospeciale pentru transport personal și victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna și Prahova", anunță IGSU.

Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a anunțat că intervine la accident cu două echipaje.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite