Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Au trecut 20 de ani de aşteptări, vise, care – în sfârşit – au devenit realitate"

Comentează 0

Arădeanul Marius Copil a intrat în premieră în topul 100 al clasamentului mondial al jucătorilor profesioniști (ATP), ocupând locul 90 după un salt de 14 poziții. România nu a mai avut un jucător în top 100 din 26 mai 2014, când Victor Hănescu, retras între timp din activitate, ocupa locul 85.

„De când m-am apucat de tenis, adică de la şapte ani, am visat să ajung în TOP 100. A fost foarte greu, au fost atâţia ani de muncă, sudoare, avioane, depărtare de casă, mii de ore de antrenament. Iată că toate acestea au meritat, am ajuns acolo unde mi-am propus. Acum, sper să fie şi mai bine, doresc să-mi îmbunătăţesc jocul şi să-mi fixez un alt obiectiv, un alt ţel, mai îndrăzneţ. Momentan nu-l voi dezvălui, vedem pe parcurs ce va fi. Sigur, au existat şi momente grele, în care poate nimeni nu mai credea în mine, însă am fost suficient de puternic să înfrunt greutăţile, le-am dus fără probleme, sunt obişnuit cu asta”, spune Marius.

Tatăl său, Jean Copil a organizat un dineu la restaurantul hotelului pe care-l patronează și unde l-au onorat cu prezența prefectul Cosmin Pribac sau viceprimarul Călin Bibarţ. A absentat chiar „sărbătoritul” și asta pentru că: „Se pregăteşte, în străinătate, pentru Rolland Garros, dar vă transmite mulţumiri pentru că aţi fost alături de el și îi pare rău că nu a putut fi azi la Arad. Pe de altă parte, a promis că ne vom vedea cu el în același cadru când va fi printre primii 50 tenismani din lume. Foarte curând, adică, în câteva luni de zile. Au trecut 20 de ani de aşteptări, vise, care – în sfârşit – au devenit realitate. A fost foarte, foarte greu, am parcurs un drum extrem de lung, care credeam că va fi mai scurt. Am investit energie și bani, dar dacă ar fi să dăm timpul înapoi aș face același lucru, dar – poate – puțin altfel. Dar, asta e viaţa, ăsta e sportul și satisfacţia e pe măsură atunci când îţi atingi scopul” – a fost discursul lui Jean Copil în fața invitaților săi și a presei.

Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, prin prof. univ. dr, Petru Aurel Dărău, i-a oferit o diplomă de excelenţă lui Marius Copil.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite