Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au fost teste cu Noul Golf de la Quark Motors Arad

Au fost teste cu Noul Golf de la Quark Motors Arad
Comentează 0

Întreaga zi de joi, 16 martie, la Reprezentanța Quark Motors de pe Calea Radnei a fost dedicată arădenilor dornici de a testa Noul Golf al firmei Volkswagen.

Iar cei care au ratat această șansă, au ce regreta, căci o plimbare de câțiva km cu acest nou model este o experiență de neuitat pentru orice șofer.

Iar după ce te dai jos din această mașină, realizezi că, de fapt, ai făcut o călătorie în viitor. Și iată de ce: 

Exterior

Golf convinge până la cel mai mic detaliu, inclusiv din punct de vedere formal: partea din faţă atrage atenţia cu grila radiatorului deosebit de atletică, având în centru emblema Volkswagen. În spatele acesteia se află senzorul frontal pentru diferite sisteme opţionale de asistenţă. La liniile de echipare Comfortline şi Highline, grila radiatorului este rafinată cu lamele cromate fine. Astfel, farurile suple, care se întind până în aripi şi bara de protecţie aplatizată par ambele deosebit de înguste şi dinamice. Profilul său energic, cu montantul C caracteristic emană împreună cu ampatamentul generos şi consolele scurte un elan demn de un Golf. În spate atrag atenţia contururile elegante şi pline de forţă, precum şi difuzorul şi blocurile optice cu LED care dau impresia de siguranţă de sine.

Interior

Interiorul modelului Golf vă invită să luaţi loc şi să rămâneţi cât mai mult timp în maşină. Unul dintre motive: proporţiile generoase, care oferă atât pasagerilor din faţă, cât şi pasagerilor din spate mult spaţiu la nivelul picioarelor. Interiorul se mai caracterizează şi prin materiale de înaltă calitate, atent prelucrate, dar şi printr-o serie de soluţii de detaliu, superioare din punctul de vedere al aspectului, dar şi al fineţii la atingere. Putem lua ca exemplu scaunele ergonomice, spaţiul mare de încărcare, butoanele cu iluminare albă şi consola centrală care este uşor întoarsă spre şofer şi care, datorită caracteristicilor ergonomice speciale, permite utilizarea optimă a comenzilor.

Designul luminos

Farurile cu halogen şi cu lumini de zi cu LED oferite ca dotare standard vă asigură o bună vizibilitate, chiar şi în condiţii nefavorabile. Datorită funcţiei de reglare a distanţei de iluminare, care este de asemenea o dotare standard, distanţa de iluminare va fi adaptată la diferitele niveluri de încărcare a maşinii.

Cu farurile cu LED oferite ca dotare opţională, designul modelului Golf va fi evidenţiat deosebit de bine. Aceste faruri au un consum de energie redus şi vă menajează ochii, generând o lumină asemănătoare celei naturale. Astfel vă ajută să vedeţi mai bine carosabilul şi pe ceilalţi participanţi la trafic, chiar şi în condiţii slabe de vizibilitate.

Luminile integrate cu funcţie Cornering (disponibile opţional) vă ajută să recunoaşteţi mai devreme obstacolele. La buna vizibilitate contribuie de asemenea sistemul opţional de spălare a farurilor (cu martor de avertizare pentru nivelul lichidului de spălare). Una dintre dotările foarte speciale de iluminare sunt blocurile optice din spate opţionale cu tehnologie LED 3D şi cu lumini de semnalizare dinamice. Este vorba de o bandă luminoasă animată, care indică direcţia de virare.

Jante

 

Dumneavoastră alegeţi: indiferent de modelul de jante din aliaj uşor pentru care veţi opta, acesta va accentua caracterul sportiv al modelului Golf. Puteţi alege din diferite dimensiuni, de la 15 la 18 inchi, cu variate modele de design dinamic şi cu diferite opţiuni privind finisajul suprafeţei şi culoarea. Fie că alegeţi jante mate, eloxate sau gloss, noul dumneavoastră Golf va beneficia în orice caz de o alură dinamică, deoarece toate modelele de jante îi accentuează şi mai mult designul plin de personalitate.

Motoare

 

Motoarele TSI pe benzină conving cu putere şi eficienţă. Încă de la turaţii reduse beneficiaţi de cuplul maxim. Aceste motoare permit de asemenea dezvoltarea foarte uniformă a puterii, datorită combinaţiei optime de cilindree redusă, supraalimentare turbo şi injecţie directă. În acest sens am aplicat tehnologia Downsizing. Aceasta înseamnă că motoarele generează o putere ridicată, în ciuda reducerii cilindreei.

Motoarele TDI sunt motoare diesel cu supraalimentare cu turbină şi injecţie directă Common Rail. Sunt caracterizate prin niveluri ridicate de eficienţă, putere şi cuplu. De asemenea, nivelul de zgomot este redus, iar cuplul ridicat permite şi condusul în manieră mai sportivă.

Tracţiunea integrală 4MOTION

 

Tracţiunea integrală 4MOTION distribuie în mod inteligent cuplul motorului către cele patru roţi în funcţie de necesar. Astfel pot fi evitate blocările roţilor şi rotirile acestora în gol, iar automobilul dumneavoastră va avea tracţiune optimizată pe aproape orice fel de suprafaţă de rulare. 4MOTION vă va spori astfel confortul.

Funcţia de selectare a modului de condus

 

Cu Golf conduceţi dinamic şi totodată economic. Vă doriţi totuşi uneori ca automobilul dumneavoastră să aibă setări şi mai sportive? Aţi dori să conduceţi mai eficient? Cu funcţia opţională de selectare a modului de condus puteţi să luaţi aceste decizii în fiecare situaţie în parte, în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Pentru a alege, trebuie doar să apăsaţi butonul aferent sau să selectaţi modul de condus prin intermediul sistemului de infotainment. În funcţie de alegerea dumneavoastră vor fi adaptate automat caracteristicile propulsiei, ale direcţiei, iar la transmisia automată DSG cu două ambreiaje vor fi adaptate de asemenea punctele în care vor fi schimbate vitezele.

Modul de condus ECO, de exemplu, ajută şoferul să conducă mai ecologic şi mai eficient. În acest sens adaptează, printre altele, caracteristicile motorului şi activează sistemul Start-Stop, dacă acesta este dezactivat. De asemenea va fi activat reglajul de optimizare a consumului aferent sistemului de climatizare şi managementului termic. Dacă aţi optat pentru transmisia automată DSG cu două ambreiaje, sistemul va determina schimbarea mai rapidă a treptelor şi va activa cât mai des posibil funcţia economică de rulare liberă.

Bineînţeles că puteţi savura şi confortul obişnuit: selectând modul NORMAL. Dacă doriţi în schimb să conduceţi deosebit de sportiv sau să înfruntaţi dinamic provocările unui drum virajat, atunci modul SPORT este cel potrivit pentru dumneavoastră. De flexibilitate veţi beneficia folosind modul INDIVIDUAL: cu acesta puteţi să selectaţi o combinaţie de reglaje care să corespundă cu precizie preferinţelor dumneavoastră şi puteţi salva chiar şi reglajele pentru încălzire şi climatizare, dar şi pentru faruri.

Navigaţie

 

Pentru Golf puteţi alege dintre două sisteme de navigaţie oferite ca dotări opţionale. Sistemul Discover Media este echipat cu un touchscreen color de 20,3 cm (8 inchi), cu 8 difuzoare, recepţie radio FM, unitate CD, două sloturi pentru carduri SD, interfeţe AUX-IN şi USB, o interfaţă de telefonie mobilă prin Bluetooth şi actualizări gratuite de soft.

Iar dacă vă doriţi şi mai mult: sistemul de navigaţie Discover Pro oferă chiar şi funcţia inovatoare de control prin intermediul gesturilor. Astfel puteţi trece de exemplu de la un post radio la altul, executând doar un mic gest cu mâna, sau puteţi modifica setări ale maşinii, precum intensitatea de iluminare de la interior. Sistemul mai are un ecran mare, de 23,4 cm (9,2 inchi), care afişează la calitate optimă hărţi 3D. Printre dotările sale se mai numără: opt difuzoare, recepție radio FM, o unitate CD compatibilă MP3, AAC şi WMA, două slot-uri pentru carduri SD, interfeţe AUX-IN şi USB, precum interfaţa pentru conectarea prin Bluetooth a telefonului mobil.

Precum și alte funcții pe care vă lăsăm satisfacția de a le descoperi singuri: 

 Calea Radnei, nr. 288 310318, Arad 

Program de lucru:
Luni-Vineri: 9.00-18.00
Sambata: 10.00-14.00

Quark Motors, Distribuitor autorizat Volkswagen
Service autorizat Volkswagen și Audi

 

 

 

Galerie foto (35)


Scrie un comentariu

trimite